Hogyan válasszunk árnyékolót a tetőablakra a Zala megyei Hévízen?

műanyag ablak, műanyag ablakok, ablakcsere, ablak beépítése, műanyag nyílászárók, műanyag nyílászáró, árnyékoló, árnyékolók, roletta
Milyen árnyékolót válasszunk a Tolna megyei Pakson, ha a hőszigetelés az elsődleges szempont?
2020-11-04
műanyag ablak, műanyag nyílászáró, műanyag ablakok, műanyag nyílászárók
Négy tévhit a műanyag ablakokról, ami tartja magát a Fejér megyei Abán is
2020-11-11
Összes

Hogyan válasszunk árnyékolót a tetőablakra a Zala megyei Hévízen?

A tetőtér árnyékolás mindig trükkös dolog, mivel az ablaktáblák nem egyenesek. Ha függönyt akarunk felszerelni, akkor is trükköznünk kell, de legtöbben eleve el is vetik ezt a lehetőséget, hiszen egy sötétítőfüggöny nem elég hatékony hogy a nyári napsugarakat kívül tartsa.

Ha csak az ablak formája egyedi, akkor jóval nagyobb mozgásterünk van, választhatunk akár szalagfüggönyt is, esetleg reluxát vagy redőnyt is. Ugyanakkor, ha ferde az ablaktábla, már jóval szűkebbek a lehetőségeink. És persze tovább szűkölnek, ahogy az igényeinket számba vesszük.

Nincs ez másként az olyan Zala megyei településeken sem, mint amilyen Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Lenti, Zalaszentgrót, Hévíz, Letenye, Zalalövő, Pacsa, Zalakaros, Pusztamagyaród, Nova vagy Bak.

Mert egyetlen árnyékoló esetében sem elég annyi, hogy szűrje meg a fényt, és kész. Teljes sötétségre lesz szükségünk, mert mondjuk, a babaszobáról vagy a dolgozószobáról van szó? Csak a nyári meleget szeretnénk kint tartani, de a fényt nem? Vagy inkább csak a dekorációs szempontokat kell figyelembe vennünk, és az árnyékolás csak mérsékelten fontos? Esetleg a hőszigetelés is szempont, vagy az teljesen lényegtelen? Ezekre a kérdésekre mindenképp választ kell adnunk, hogy a legjobb megoldást találhassuk meg.

Milyen árnyékolók közül válogathatunk?

Mivel a tetőablak nem vízszintes felület, így csak olyan árnyékolók jöhetnek szóba, amik ferde felületen is működnek, és nem zavarja őket a dőlésszög mértéke.

Emellett az is szempont, hogy valamilyen módon rögzíteni tudjuk őket. A külső árnyékolók közül csak a redőny jöhet szóba, belső árnyékolók tekintetében egy kicsit nagyobb a mozgásterünk.

műanyag ablak, műanyag ablakok, ablakcsere, ablak beépítése, műanyag nyílászárók, műanyag nyílászáró, árnyékoló, árnyékolók, roletta

Tehetünk reluxát, illetve rolót az ablakra, attól függően, hogy milyen szempontoknak kell megfelelnie az árnyékolónak. Ha a hőszigetelés fontos, akkor a roló lesz a jó megoldás, mivel ebből már létezik hőszigetelő fajta, míg reluxából nem.

Ha csak az árnyékolás szempontjából nézzük a lehetőségeinket, először el kell döntenünk, hogy mennyire szeretnénk megszűrni a fényt: teljesen vagy csak részlegesen.

Amennyiben nem fontos a teljes sötétség, akkor a reluxa és a külső hővédő roló jó választás lehet. Ha azonban ki szeretnénk zárni a fényt, amennyire csak lehet, akkor a belső fényzáró roló lesz számunkra a jó választás.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!