Hogyan készítsük fel az ablakainkat a tavaszra a Bács-Kiskun megyei Mélykúton?

beltéri ajtó, fa beltéri ajtó, műanyag beltéri ajtó, borovi fa beltéri ajtó, aluplast beltéri ajtó, beltéri ajtók
Milyen beltéri ajtót válasszunk a Komárom-Esztergom megyei Dorogon?
2021-03-21
műanyag ablak, decco műanyag ablak, aluplast műanyag ablak, műanyag ablakok, decco műanyag ablakok, aluplast műanyag ablakok
Milyen szempontokat vegyünk figyelembe ablakválasztásnál a Pest megyei Ráckevén?
2021-03-28
Összes

Hogyan készítsük fel az ablakainkat a tavaszra a Bács-Kiskun megyei Mélykúton?

fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, borovi fa ablakok, borovi fa nyílászárók

Lassan itt a tavasz, megérkezik a jó idő, nyílnak a virágok, és kezdetét veszi a tavaszi megújulás, és persze a tavaszi nagytakarítás.

Ilyenkor elteszünk mindent, ami a télre emlékeztet minket, és helyrehozzuk azokat a dolgokat is, melyekben a fagy és a hideg, esetleg a fűtés kárt tett. Felfrissül minden, hogy újult erővel vágjunk bele az új évszakba. Sokan azonban megfeledkeznek az ablakokról, vagy annyiban gondolnak rájuk, hogy nem árt nekik egy alapos tisztítás.

Természetesen már ez is jó kezdet, amit semmiképp sem szabad kihagyni az olyan Bács-Kiskun megyei településeken sem, mint amilyen Kecskemét, Baja, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kalocsa, Kiskőrös, Kiskunmajsa, Tiszakécske, Lajosmizse, Jánoshalma, Kecel, Kunszentmiklós, Soltvadkert, Bácsalmás, Solt, Kerekegyháza, Szabadszállás, Izsák, Mélykút, Tompa, Dunavecse vagy Hajós.

Az ablak tisztítására már számos bolti készítmény áll rendelkezésünkre, de akár otthon is készíthetünk valamilyen természetes szert erre a célra. Az első lépés mindig a szappanos, langyos vizes lemosás legyen, ezután jöhet valamilyen alkoholos vagy alkoholmentes készítmény, hogy csillogjon-villogjon az ablak.

Az ablak tisztítását kívül-belül el kell végezni, bár vannak olyan esetek, amikor ez nagyon nehézkes, például a társasházi lakások esetében. Ilyenkor sokszor meg kell elégednünk azzal, ha csak belül mossuk le őket.

Mit tegyünk az ablaktisztításon túl?

Az ablaktisztítás jó kezdet, de ha már az ablakoknál tartunk, vannak még olyan apró feladatok, melyeket elvégezhetünk. Az egyik feladat, amit már ilyenkor célszerű megcsinálni, hogy visszatesszük a szúnyoghálót, már ha olyan fajtánk van, amit évszakonként leveszünk a nyílászárókról.

Az öntapadós szúnyoghálók is ilyenek, de akadnak keretes fajták is. Tavasszal már melegszik az idő, így egyre többet lesz nyitva az ablak. A meleg idő a bogarakat és a rovarokat is felébreszti, melyek ellen nem árt védekezni már akár tavasztól is.

Amit még megtehetünk, hogy a vasalatokat beolajozzuk. Érdemes ellenőrizni, hogy szükség van-e erre, feleslegesen nem szükséges, de évente egy-két alkalommal nem árt elvégezni, hogy az ablakok tökéletesen működjenek.

fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, borovi fa ablakok, borovi fa nyílászárók

A gumitömítés áttörlése is esedékes lehet ilyenkor. Ezt egy gumiápolós ronggyal tehetjük meg, hogy megakadályozzuk a gumi kiszáradását és repedezését. Ezt sem kell többször elvégezni évente, mint az olajozást.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!