A harmonika ajtók előnyei és hátrányai a Fejér megyei Dunaújvárosban

Mik a garázskapu választás főbb szempontjai a Zala megyei Nagykanizsán?
2020-06-07
A zsalugáter a kezdetektől napjainkig a Vas megyei Vasváron
2020-06-14
Összes

A harmonika ajtók előnyei és hátrányai a Fejér megyei Dunaújvárosban

harmonika ajtó, műanyag nyílászáró, műanyag ajtó, műanyag ablak

A harmonika ajtót akkor szokták javasolni, ha valaki spórolni szeretne a hellyel, vagy ahol az ajtót ritkán használják.

Nagyon praktikus megoldás a harmonika ajtó, bár sokan tartanak tőle. Pedig a mai modern harmonika ajtók számos előnnyel bírnak, mind funkcionális, mind esztétikai szempontból. Szó sincs róla, ha ne lenne hátránya is, de lényegesen kevesebb, mint előnye.

Mielőtt lebeszéljük a harmonika ajtóról magunkat, legyünk tisztába vele, hogy mit nyerhetünk vele, és hogy milyen speciális igényekhez tud alkalmazkodni egy jól megválasztott harmonika ajtó az olyan Fejér megyei településeken is, mint amilyen Székesfehérvár, Dunaújváros, Mór, Sárbogárd, Bicske, Gárdony, Ercsi, Enying, Polgárdi, Pusztaszabolcs, Martonvásár, Velence, Csákvár, Rácalmás, Aba, Bodajk, Adony vagy akár Lovasberény.

Bár a harmonika ajtó ideális beltéri ajtó, ami sokakat eltántorít, az a nyikorgás, ami a használatukkal jár. Valóban vannak olyan harmonika ajtók, amik nyikorognak, de ez inkább a gyengébb minőségű vagy olcsó harmonika ajtókra jellemző.

A másik hátrányos tulajdonság, hogy karcolhatják a padlót a mozgás során. Ebben is van igazság, de hasonlóan kezelendő, mint a nyikorgás kérdése. Ha jó minőségű, megbízható helyről származó harmonika ajtót választunk, nem lesz ilyen problémánk. A választás során a panelek vastagságát is nézzük, 8 mm-es vastagság alatt ne válaszunk harmonika ajtót, mert azok instabilak lehetnek.

A harmonika ajtók speciális igényekhez is tudnak alkalmazkodni?

A harmonika ajtók egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy méret tekintetében egyáltalán nem kötöttek. Több méteres ajtónyílásokat is be tudnak fedni és a legkülönfélébb ajtóformáknál is alkalmazhatóak.

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró csere, műanyag ablak, műanyag ablak csere, nyílászáró csere, ablak csere

A magasság és szélesség is szabadon változtatható, illetve szín és minta tekintetében is széles a választék. Aki igazán különlegessé szeretné tenni a harmonika ajtó megjelenését, ablakkal is kérheti. Egyedi igénynek megfelelően akár a bejárati ajtó elé is beszereltethető, így megvédhető az ajtó az időjárás viszontagságaitól.

Emellett karcmentes bevonattal is kérhetőek, ami garantálja, hogy hosszú évekig esztétikusak és tartósak maradnak. A harmonika ajtó beszerelése sem igényel komoly szakértelmet.

Akár mi magunk is be tudjuk építeni, így még spórolni is tudunk. Ugyanakkor, ha semmilyen tapasztalattal nem rendelkezünk a ház körüli barkácsolásban, érdemes szakemberre bízni a munkát. Attól nem kell félni, hogy a szakemberre sokszor lesz szükség, mivel a harmonika ajtó semmilyen karbantartást nem igényel, és a tisztán tartása is nagyon egyszerű.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!