4 ötlet a terasz árnyékolására a Komárom-Esztergom megyei Bajnán

Hogyan válasszunk redőnyt a Győr-Moson-Sopron megyei Fertődön?
2021-12-19
A bejárati ajtók kiválasztása a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason
2021-12-26
Összes

4 ötlet a terasz árnyékolására a Komárom-Esztergom megyei Bajnán

Az árnyékolás a teraszon vagy a kertben az első lépés afelé, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle az év melegebb hónapjaiban is.

Így minden nap hosszabb ideig használhatjuk a kertet, anélkül, hogy meg kellene várnunk, amíg lemegy a nap az olyan Komárom-Esztergom megyei településeken is, mint amilyen Tatabánya, Esztergom, Tata, Komárom, Oroszlány, Dorog, Nyergesújfalu, Ács, Kisbér, Tát, Lábatlan, Bábolna vagy éppen Bajna.

De ez nem minden! Azzal, hogy árnyékot adó elemeket, például napellenzőket, pergolákat vagy napernyőket helyezünk el, a házon belüli hőmérséklet is csökken.

Az éghajlat nem mindig teszi lehetővé, hogy a szabad ég alatt legyünk, de a teraszok árnyékolására sokféle lehetőség van. Mielőtt döntenénk, két fontos szempontot kell figyelembe vennünk: a terasz méreteit, valamint azt, hogy hogyan és mikor süt rá a nap.

1. Árnyékoló vitorlák: gazdaságosak és vonzóak

Egyszerű és gazdaságos módja a terasz vagy erkély árnyékolásának egy árnyékoló vitorla felszerelése. Néhány képes az ultraibolya sugárzás akár 90%-át is blokkolni. Ezeket különböző pontokon falhoz, fához vagy oszlopokhoz lehet rögzíteni. Ne feledjük, hogy télen le kell venni az árnyékoló vitorlát, hogy hosszabb maradjon tökéletes.

2. Napernyők: praktikus és megfizethető

A napernyők nagyon praktikusak kis helyeken, például erkélyeken. Könnyen mozgathatók, általában könnyűek, és egy rúdból és egy poliészter vitorlából állnak, amely nagyon könnyen tisztítható. Ezenkívül egyes modellekhez fogantyú is tartozik a rúdon, hogy könnyebben nyitható és zárható legyen.

3. Könyökkaros napellenzők: alapvető és változatos

A könyökkaros napellenzők tökéletes fix megoldást nyújtanak az erkélyeken és teraszokon, függetlenül azok méretétől és alakjától. Nagyok és erősek, és bőséges árnyékot biztosítanak. Segítenek csökkenteni a házon belüli hőmérsékletet, és csökkentik a légkondicionáláshoz szükséges energiafogyasztást. Ideálisak teraszokra, különösen a déli, keleti és nyugati fekvésű teraszokra.

4. Pergolák: árnyék minden ízlésre

Egy nagy teraszon árnyékos terület kialakításához nincs is jobb, mint egy pergola telepítése. A legklasszikusabbaktól a legmodernebbekig, fix szerkezetűek (alumínium, fa, acél vagy műanyag), és lehetnek szabadon állóak vagy falra szerelhetőek. Könnyen összeszerelhetők, és megvásárolhatók készletben, darabokban vagy méretre gyártva. Csak a méreteket kell ismernünk.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!

error: Content is protected !!