Tippek a könyökkaros napellenző tisztítására a Komárom-Esztergom megyei Oroszlányban

szalagfüggöny, szalagfüggöny Szentlőrinc, műanyag ablak, műanyag ablak Szentlőrinc
Hogyan tisztítsuk a szalagfüggönyt a Győr-Moson-Sopron megyei Győrben?
2019-08-07
Szúnyogháló
Szúnyoghálók ablakra, ajtóra vagy akár már meglévő redőnyre a Bács-Kiskun megyei Bácsalmáson
2019-08-14
Összes

Tippek a könyökkaros napellenző tisztítására a Komárom-Esztergom megyei Oroszlányban

napellenző, könyökkaros napellenző, napellenző Nova, könyökkaros napellenző Nova

Az árnyékolástechnikai eszközökre, így a napellenzőkre is érvényes, hogy a gyártás folyamán egy speciális vegyülettel kezelik, ami taszítja a port, gombásodást, penészesedét, rovarokat.

Ám az évek alatt mégis elkerülhetetlen, hogy a napellenző textil része elkoszolódjon. Bár ez sok esetben rajtunk is múlik, hogy ez a felszereléstől számítva mennyi időn belül következik be.

Érdemes csak a megfelelő időjárási körülmények között nyitva tartani a könyökkaros napellenzőnket, hiszen ezzel is tudjuk kímélni. Illetve ha már megázott a napellenző, akkor hagyjunk neki elég időt utána kiszáradni. Ha összecsukjuk, a penész nagyon makacs foltokban tud megtelepedni rajta.

A napellenzőnk az ősszel mindig legyen összecsukva, és figyeljünk arra, hogy a fák lehulló levelei ne szoruljanak a textil gyűrődései közé. Hiszen azok is igen örökös foltokat tudnak hagyni.

A rendszeresen és megfelelően tisztított napellenzőink élettartama évekkel megnőhet, mint egy elhanyagolté.

Erre érdemes odafigyelni a Komárom-Esztergom megye településeken is, mint amilyen Tatabánya, Esztergom, Tata, Komárom, Oroszlány, Dorog, Nyergesújfalu, Ács, Kisbér, Tát, Lábatlan, Bábolna vagy éppen Bajna.

A könyökkaros napellenzőnél a legkönnyebben tisztítható felület minden bizonnyal a váz. Ezek közé sorolhatóak a fém karok, a tartószerkezet és a váz. A szennyeződést egy puha mosószeres szivaccsal töröljük át. Mindenképpen kerülni kell a súrolószereket, amelyeknek a szemcséi felkarcolhatják a fém felszínét.

A textil tisztítását legtöbben csupán esztétikailag tartják fontosnak, pedig ennél sokkal nagyobb a jelentősége. A felhalmozódott por réteg egy idő után bekerülhet a tartószekrénybe, ahol komoly meghibásodást is eredményezhet. A száraz port és koszt először egy kis kefével, vagy kézi porszívóval távolítsuk el.

Ezután langyos tisztítószeres vízzel átitatott szivacs puha részével törölgessük. Ezek soha ne sikáló mozdulatok legyenek, mert megsérthetjük az impregnáló réteget, amelynek fontos szerepe van az ellenálló-képességben.

napellenző, könyökkaros napellenző, árnyékoló, árnyékkolók

Motorizált napellenző! Csak óvatosan!

Ezeket a napellenzőket tanult villanyszerelők kötik be. Azonban a folyamatos mozgás miatt olyan kisebb rendellenességek keletkezhetnek, amelyeket az elektronika miatt be kell tartani. A legfontosabb, hogy a textilt és a fém részeket ugyanúgy tisztára tudjuk varázsolni, de soha ne felejtsük el előtte áramtalanítani a szerkezetet.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!