Tényleg környezetbarát a műanyag ablak, vagy ez csak reklámfogás? Tudja meg Ön is a Vas megyei Jánosházán

szalagfüggöny, szalagfüggönyök, árnyékolás, árnyékolástechnika
A szalagfüggönyök a szivárvány minden színében a Zala megyei Keszthelyen is
2020-07-15
Műanyag vagy alumínium párkány? Melyiket válasszuk a Fejér megyei Velencén?
2020-07-22
Összes

Tényleg környezetbarát a műanyag ablak, vagy ez csak reklámfogás? Tudja meg Ön is a Vas megyei Jánosházán

műanyag ablak, műanyag ablakok, műanyag nyílászáról, műanyag nyílászárók

Számos tévhit kering a műanyag ablakok körül, ami miatt sokan inkább a karbantartást igénylő, drágább fa ablakokat választják. Sokan hiszik, hogy a műanyag ablakok felelősek a lakásban megjelenő penészért, pedig ezt a nem megfelelő szellőztetés okozza, nem konkrétan az ablak anyaga.

A másik fő ellenérv, amit az emberek fel szoktak hozni, hogy a műanyag ablak nem környezetbarát, nem bomlik le olyan könnyen, mint a fa, és az előállítása is jóval nagyobb környezeti megterhelést jelent.

Pedig ez is egy hatalmas tévhit. Rengetegen gondolják, hogy a környezetbarát műanyag ablak szlogen csak reklámfogás, pedig ez egyáltalán nem igaz.

Már a gyártás során is figyelnek rá, hogy az előállítás is környezettudatos legyen. Emellett 1980-ban indult egy mozgalom, melynek hatására vizsgálni kezdték a nyílászárókat ökológiai szempontból és ehhez értékelés is készült.

A vizsgálatok igazolták, hogy a műanyag újrahasznosítható, így a használt műanyag ablakok sok esetben nem a szeméttelepen kötnek ki, hanem új köntösben tovább élnek, így nem terhelik a környezetet.

Természetesen azok a műanyag ablakok is újrahasznosíthatóak, amelyeket az olyan Vas megyei településeken építettek be, mint amilyen Szombathely, Sárvár, Kőszeg, Körmend, Celldömölk, Szentgotthárd, Vasvár, Bük, Vép, Csepreg, Répcelak, Jánosháza vagy Őriszentpéter.

Mit jelent, hogy környezetbarát a műanyag ablak?

A tévhittel ellentétben a műanyag ablakok sok esetben újrahasznosított műanyagból készülnek, tehát már ez is a környezettudatosság jegyében történik.

Mivel újrahasznosítják a régi műanyag ablakokat és persze egyéb termékeket, csökken a természet terhelése. Emellett a gyártás is úgy zajlik, hogy minél kevesebb káros anyagkibocsájtás történjen.

Ezen túl ezek a műanyag ablakok, miután elhasználódnak, újra felhasználásra kerülnek, és újrahasznosítják őket. A műanyag ablakok nagyon jó szigetelőképességgel bírnak, így a fűtésből származó káros anyagkibocsájtást is csökkentik.

szúnyogháló, műanyag nyílászáró, műanyag ablak, fix keretes szúnyogháló, fa ablak

Mivel az erdőirtás mértéke évről évre nő, így érdemes megfontolni, hogy inkább műanyag ablakot válasszunk, hiszen így kevesebb fa kerül felhasználásra.

Semmiképp se tartson minket vissza a műanyag ablakokat övező tévhit, miszerint ezzel szennyezzük a környezetet, mivel a fent leírtak is bizonyítják, hogy ez nem minden esetben van így, például az ablakgyártásnál sem. Egy jó műanyag ablak jól szigetel, esztétikus, hiszen ma már bármilyen színben kérhető, és környezettudatos módszerrel készül.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!