Tények és tévhitek a fa ablakokról a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőszentmiklóson

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Balatonboglár, fa nyílászáró, fa nyílászáró Balatonboglár, műanyag ablak, fa ablak
Mik a műanyag ablak előnyei a Veszprém megyei Balatonfüreden?
2020-07-26
Tokból kihúzható mobil szúnyogháló vízszintes működéssel, szúnyogháló
Tényleg a legolcsóbb szúnyogháló a leggazdaságosabb is a Komárom-Esztergom megyei Bajnán?
2020-08-02
Összes

Tények és tévhitek a fa ablakokról a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőszentmiklóson

fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, fa ajtó, fa ajtók

A fa ablakokról rengeteg téves információ látott már napvilágot, amik elrettenthetik azokat, akik e mellett a nyílászárófajta mellett tennék le a voksukat.

Ezek a tévhitek sajnos az olyan Győr-Moson-Sopron megyei településeken is terjednek, mint amilyen Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Jánossomorja, Tét, Pannonhalma, Fertőszentmiklós, Fertőd, Lébény vagy akár Beled.

Az egyik legáltalánosabb rémhír, hogy a fa nyílászáró rosszabb, mint a műanyag akár a szigetelés, akár a zárszerkezet tekintetében. Pedig ugyanaz a szigetelés és zárszerkezet van mindkét fajta ablak esetében, ugyanúgy légmentesen zárnak, vagyis a hideg és a meleg nem fog kintről bejutni, akármelyik fajtát is választjuk.

Emellett attól sem kell tartanunk, hogy nem tartósak a fa ablakok. Ma már UV stabil lazúrral is felület kezelhető, aminek köszönhetően a környezeti tényezők nem fognak kárt tenni benne az évek során, ezért amiatt sem kell aggódnunk, hogy előbb szorul majd cserére, mint egy műanyag ablak.

A penész is a tévhitek sorát erősíti, de a fa ablakok esetén ettől sem kell tartanunk, hiszen megfelelő szellőztetéssel könnyedén megakadályozható a kialakulása. A fa ablakok ára viszont valóban magasabb, mint egy műanyag ablaké, de megéri, hiszen természetesebb, tartós és nagy jól szigetel.

A fa ablakok legnagyobb előnye és hátránya

Aki a természetes dolgok híve, valószínűleg a fa nyílászárót fogja választani, hiszen így igazán egyedi és karakteres darabot fog kapni. Maga a tudat, hogy a természet vesz minket körbe és nem egy géppel gyártott ablak, kellemesebb érzéssel tud eltölteni minket.

A fa ablak egyik legnagyobb előnye sajnos ugyanaz, mint a hátránya, mégpedig a felületkezelés. Ha fa ablakot választunk, néhány évente lazúroznunk kell, vagyis javítást és festés igényel. Erre persze tekinthetünk előnyként is, hiszen így megvan a lehetőségünk, hogy megváltoztassuk a színét vagy az árnyalatát, amire műanyag ablak esetében nincs lehetőségünk.

fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, fa ajtó, fa ajtók

És bár igaz, hogy több karbantartás igényelnek a fa nyílászárók, viszont a javításuk is jóval egyszerűbb és költséghatékonyabb. A zárszerkezetet és a vasalatokat ugyanolyan könnyű kicserélni, mint a műanyag ablakok esetében, ráadásul, ha sérülés keletkezik a szerkezetben, nem kell kicserélni, hiszen javítható.

Egy kis csiszolópapír, illetve festék kérdése az egész, és máris orvosoltuk a problémát, ellentétben a műanyag nyílászárókkal, hiszen ha ezeknél keletkezik sérülés a szerkezetben valószínű, hogy cserére lesz szükség.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!