Tegyük szebbé a lakást a Zala megyei Zalaegerszegen is!

bejárati ajtó, beltéri ajtó, műanyag bejárati ajtó, műanyag beltéri ajtó, fa bejárati ajtó, fa beltéri ajtó
Miért válasszunk műanyag bejárati ajtót a Tolna megyei Dunaföldváron?
2020-03-08
Műanyag nyílászárókról tények és tévhitek a Fejér megyei Székesfehérváron
2020-03-15
Összes

Tegyük szebbé a lakást a Zala megyei Zalaegerszegen is!

Az ablak kiválasztásánál nagy szerepet játszik a házunk vagy a lakásunk stílusa. A fa ablakok és nyílászárók használata egy olyan környezetbarát megoldás lehet, ami igazán időálló.

Jól szigetelnek, így a téli hideg és a nyári meleg sem fog gondatlan behatolóként zavarni minket. Bár régen az ablakok feldagadtak, a mai technológiának hála ez nem történhet meg. Már olyan szerkezettel készülnek, aminek a működésében hosszú távon sem fogunk kifogásolhatót találni.

Éppen ezért, egyre népszerűbbek a fa ablakok az olyan Zala megyei településeken is, mint amilyen Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Lenti, Zalaszentgrót, Hévíz, Letenye, Zalalövő, Pacsa, Zalakaros, Pusztamagyaród, Nova vagy Bak.

Másik lehetséges választásunk a műanyag nyílászáró, ami ablakoknál és ajtóknál is szintén megjelenik. Ezekhez műanyag nyílászárót kell behelyezni. Eddig csak fehér színben volt kapható, azonban ma már olyan mintát is választhatunk, ami tökéletesen leutánozza a fa társait.

Az árnyékoló fóliáknak hála színezhetjük is a műanyag ablakot, ami hosszú évekig megmarad. Mindegy, hogy fixet akarunk betenni, vagy valamelyik irányba nyíló ablakot, a műanyagnak hála ez könnyen kivitelezhető. Érdemes még erkélyeknél és teraszoknál is beszerezni nagy felületek zárására és nyitására.

Hogyan árnyékoljunk?

Pár évtizeddel ezelőtt csak a függönyök álltak a rendelkezésünkre, hogyha árnyékolni akartunk, azonban ma már több mindenféle árnyékolástechnikai eszköz közül választhatunk.

A redőnyök igazán tipikusak, kívülről védik az ablakot és például a téli hidegben vagy a nagy esőzésekben is használhatjuk. A redőnyök hátránya, hogy ha emeletes épületben lakunk, akkor sokkal nehezebb tisztán tartani. Másik kedvenc választás a reluxa, ami belülről védi az ablakot, könnyen takarítható, beengedi a fényt, és mégis megóvja a bentieket a külső tekintetektől.

A szalagfüggönyt napjainkban már családi otthonokban is be szokták helyezni, mondhatni egyre népszerűbb lesz. Sok színben elérhető, és többféle anyagból is választhatunk, előnye, hogy nagyon könnyen tisztítható, és egy gyöngylánc segítségével bárki mozgatni tudja.

A fényt a lamellák beállításával tudjuk szabályozni, használata gyerekjáték. A roletta, ami leginkább hasonlít egy modern függönyhöz sokak szívét elrabolta. Választhatunk halvány színekben, így lehúzott állapotban is beengedi a fényt, mégis tökéletes árnyékoló.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!