Szúnyogháló az öntapadóstól a keretes megoldásig a Győr-Moson-Sopron megyei Téten

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Oroszlány, műanyag ablak, műanyag ablak Oroszlány, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok
Redőnyt szeretnénk, de melyiket is válasszuk a Veszprém megyei Várpalotán?
2020-03-22
napellenző, könyökkaros napellenző, napellenző Nova, könyökkaros napellenző Nova
Napellenzőt szeretnénk, de melyiket is válasszuk a Komárom-Esztergom megyei Lábatlanon?
2020-03-29
Összes

Szúnyogháló az öntapadóstól a keretes megoldásig a Győr-Moson-Sopron megyei Téten

Szúnyogháló

Amikor beköszönt a jó idő, nem csak a friss levegő jöhet be az otthonunkba egy szellőztetés során, hanem bizony a szúnyogok és egyéb rovarok is.

Érdemes ellenük védekezni, szúnyoghálót felszerelni. De vajon melyiket is válasszuk a széles termékpalettáról? Az olcsótól a drágáig, a bonyolulttól az egyszerűig sok lehetőség közül választhatunk a szúnyoghálók esetében.

Van olyan szúnyogháló, amihez szakembert kell hívnunk, de a csináld magad megoldás is lehetséges. Azt azért vegyük számításba, hogy a legkönnyebbnek tűnő szúnyogháló megoldás nem mindig a legolcsóbb is.

Nincs ez másként az olyan Győr-Moson-Sopron megyei településeken sem, mint amilyen Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Jánossomorja, Tét, Pannonhalma, Fertőszentmiklós, Fertőd, Lébény vagy akár Beled.

A legegyszerűbb változat egy öntapadós szúnyogháló beszerzése. A legnagyobb előnye, hogy könnyen felszerelhető, hiszen nem kell mást tennünk, mint feltenni az öntapadós ragasztócsíkot a megfelelő helyre, és a méretre vágott háló már fel is kerülhet az ablakra vagy az ajtóra. Nagy hátránya azonban, hogy könnyen sérül, mivel egy egyszerű, nem üvegszálas szúnyoghálóról van szó. A tisztítást és az időjárás viszontagságait nem viseli jól, így akár évente is cserére szorulhat. Érdemes egy tartós kivitelű szúnyogháló beszerzését is átgondolni.

Tartós és olcsó szúnyoghálók

Ha nem szeretnénk évente cserélni a szúnyoghálót, választhatunk jóval időt állóbb megoldást is. Ilyen például a fixkeretes, az ajtószerűen nyitható, a rolós és a pliszé szúnyogháló.

Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A fix keretes szúnyogháló kivitel a legolcsóbbnak mondható, és a tartósságára sem lehet panasz. Hátránya főleg a peremes fajtáknak van, amik az ablak falcába kis kallantyúkkal rögzíthetőek. A kallantyú az évek során lazulhat vagy megsértheti a gumitömítést, így csökkenhet az ablak hőszigetelő képessége is.

A legtöbb előnnyel talán a rolós változat rendelkezik. Ha ablakra szánjunk, akkor fentről lefelé húzós kivitelről beszélünk, ha ajtóra, akkor oldalra húzhatóról. Ablak esetén már redőnybe szerelt szúnyogháló mellett is dönthetünk.

Hatalmas előnye, hogy igény esetén használható, télen visszatehetjük a tokjába, nyáron pedig akár az ablakon is kihajolhatunk. A felszerelés sem igényel nagy helyet, ez a legpraktikusabb szúnyogháló fajta. Hátránya, hogy drágább, mint a többi típus, bár még így is jó ár-érték arányt képvisel, ezért jó választás lehet.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!