Szükséges szakember segítsége a tolóajtók beszereléséhez a Tolna megyei Bonyhádon?

beltéri ajtó, beltéri ajtó Kapuvár, bejárati ajtó, bejárati ajtó Kapuvár
Hogyan válasszunk bejárati ajtót? Tippek a jó választáshoz a Somogy megyei Kaposváron!
2019-12-18
napellenző, könyökkaros napellenző, napellenző Nova, könyökkaros napellenző Nova
Újra hódítanak a napellenzők a Zala megyei Nován is!
2019-12-25
Összes

Szükséges szakember segítsége a tolóajtók beszereléséhez a Tolna megyei Bonyhádon?

műanyag ajtó, műanyag ajtók, műanyag bejárati ajtó, műanyag bejárati ajtók

Kis lakások esetében a belsőterek elrendezése bizony hatalmas kihívás, ilyenkor ugyanis minden négyzetcentiméter számíthat. A beépített bútoroknak köszönhetően azonban számos problémára megoldást találhatnak, legyen az beépített ágyak vagy beépített szekrénysorok.

A beltéri ajtók elhelyezése viszont mindenki számára fejtörést okozhatnak. Sokan ezért úgy döntenek, inkább nem szerelnek fel ajtókat, pedig a magánszféra és egyedüllét mindenkit megillet. Erre az eshetőségre találták ki a tolóajtókat, amelyek kis helyet foglalnak el, hiszen az ajtótokokban könnyedén visszahúzhatóak.

Éppen ezért méltán népszerűek ezek a megoldások az olyan Tolna megyei településeken is, mint amilyen Szekszárd, Paks, Dombóvár, Bonyhád, Tolna, Dunaföldvár, Tamási, Bátaszék, Simontornya, Nagymányok, Gyönk, Hőgyész vagy Iregszemcse.

A toló ajtóknak köszönhetően terek szabadulhatnak fel, mivel az ajtók nyílásának szöge teljesen felszabadulnak, így bátran elhelyezhetnek bármit az ajtók mellé. Vajon házilag is beilleszthetőek, ezek a tolóajtók vagy minden esetben szakemberek segítsége szükségeltetik?

A válasz egyértelműen a szerelő kompetenciájától függhet, a tolóajtók beszerelése ugyanis pontosságot és maximális figyelmet igényel, hiszen a tökéletes illeszkedés alapkövetelmény a rendeltetésszerű használathoz.

Mire figyeljenek, ha házilag szerelik be a tolóajtókat?

Az otthoni beépítéshez mindenekelőtt érdemes tisztázni, hogy vannak bizonyos alapszabályok, amelyek minden típusnál megtalálhatóak ezért érdemes figyelembe venni őket és betartani.

Az első és legfontosabb lépés a sínek méretre vágása. A felső rétegben elhelyezett sínnek méretre meg kell egyeznie az ajtólap méretével és annak mozgásának összegével. Fontos lépés még a leendő ajtók beállítása is. Ilyen esetekben érdemes vízmértékkel ellenőrizni a munkálatokat, továbbá a rögzíteni a teljes szerkezetet.

bejárati ajtó, bejárati ajtók, beltéri ajtó, beltéri ajtók, fa bejárati ajtó, műanyag bejárati ajtó

A munkálatok során fontos az ellenőrzés, az ajtóknak ugyanis gördülékenyen kell mozogniuk a sínekben, hibás mozgás esetén érdemes átfutni a szerelési útmutatókat.

Ha így sem működik, akkor mindenképp szakember segítsége szükséges, ugyanis hosszútávon az ajtók romlásához is vezethetnek a hibás használatok közbeni deformálódások.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!