Szalagfüggönyök karbantartása a Bács-Kiskun megyei Kerekegyházán

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászárók, műanyag ablak, műanyag ablakok, műanyag ajtó, műanyag ajtók
Az árnyékoló használatával spórolhat a fűtésszámláján a Komárom-Esztergom megyei Nyergesújfaluban!
2019-10-27
fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, fa ajtó, fa ajtók
A fa nyílászárók védelmének fontossága a Pest megyei Dunavarsányban
2019-11-03
Összes

Szalagfüggönyök karbantartása a Bács-Kiskun megyei Kerekegyházán

szalagfüggöny, szalagfüggönyök, árnyékolás, árnyékolástechnika

A szalagfüggönyök használata főként irodaházakban és egyéb hivatali épületekben ismeretesek.

Pedig a felhasználását tekintve a szalagfüggöny egyszerű és hatásos árnyékoló berendezés, amelynek költségei jóval olcsóbbak, mint a többi árnyékolóé. Szerencsére egyre több háztartásban is fellelhetőek ezek az árnyékoló típusok, hiszen a karnisnak köszönhetően akár egy háromszög alakú ablakra is rászabhatóak a szalagfüggönyök.

szalagfüggöny, szalagfüggönyök, árnyékolás, árnyékolástechnika

A könnyű felhelyezésnek és pénztárcabarát költségének köszönhetően egyre népszerűbb, megfelelő karbantartás és tisztítás mellett pedig időtálló termékké is válhat. Éppen ezért szeretik a szalagfüggönyöket az olyan Bács-Kiskun megyei településeken is, mint amilyen Kecskemét, Baja, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kalocsa, Kiskőrös, Kiskunmajsa, Tiszakécske, Lajosmizse, Jánoshalma, Kecel, Kunszentmiklós, Soltvadkert, Bácsalmás, Solt, Kerekegyháza, Szabadszállás, Izsák, Mélykút, Tompa, Dunavecse vagy Hajós.

A szalagfüggönyök karbantartása nem igényel nagy munkát vagy különösebb erőfeszítést elegendő, ha odafigyelnek a rendszeres tisztítására. A lerakódott porréteg és a kezeletlen foltok azonban már nagyobb költségeket vonzhatnak maguk után.

Továbbá a porréteg hosszútávon nem csak esztétikailag válhat zavaróvá, de érzékenyebbek számára allergiát vagy egyéb légúti problémát is okozhat. Miként lehet tehát hatékonyan, de mégis kíméletesen takarítani a szalagfüggönyöket?

Szalagfüggönyök megfelelő karbantartása

Az első és legfontosabb lépés a lamellák és a szalagfüggönyök portalanítása. Ez azért fontos, mert a portalanítást otthon is elvégezhető és nem igényel szakembert, viszont a hónapokig nem tisztított lamellák és szalagfüggönyök akár annyira elhanyagolttá válhatnak, hogy erre szakosodott cégek megbízása szükséges a munkafolyamatok elvégzéséhez.

Az otthoni tisztítás nem ajánlott a szalagfüggönyök esetében, hiszen könnyen foltos és hullámos maradhat, továbbá impregnáltságuk is elveszhet.

Fontos tehát a rendszeres portalanítás akár egy statikus portalanítóval, amelyet a szalagfüggönyök között mozgatva könnyen magához vonzza a port.

További problémát okozhat még a felhasználók számára a szalagfüggöny használata során felmerülő zaj, ilyen esetekben nem kell megijedni, a karnisokban található kocsik kopásáról van szó legtöbbször. Éveken keresztül használhatóak még biztonsággal, ha a hang zavaróvá válik, akkor érdemes a céggel konzultálni, aki felszerelte a szalagfüggönyt.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!