Repülő csótányoktól rettegnek Budapesten, így védekezhetünk ellenük a Pest megyei Dunaharasztiban

Ezért ilyen népszerűek a szekcionált garázskapuk a Bács-Kiskun megyei Mélykúton
2020-02-23
Így tarthatjuk tisztán a redőnyt, a zsalugátert és a reluxát a Baranya megyei Mohácson
2020-03-01
Összes

Repülő csótányoktól rettegnek Budapesten, így védekezhetünk ellenük a Pest megyei Dunaharasztiban

Fix keretes szúnyogháló, szúnyogháló

Megfigyelhettük, hogy minden évszakban van valamilyen rovar vagy bogár, amely megkeseríti a hétköznapjainkat. A legtöbb pedig képes besurranni a nyitott ablakon is, hogy a nappal kinn eltöltött időnk mellett, az éjszakai pihenő időnket is tönkretegye. Egy szúnyogháló segítségével azonban védekezhetünk ellenük.

A szúnyog invázióról mindenki tudja, hogy az egyik legrosszabb dolog, ami nyáron megtörténhet. Egész nappal és éjszaka vakarózhatunk a piros, duzzadt, viszkető csípések miatt.

A szúnyogok mellett azonban más soklábú behatolóktól is tarthatunk és nem csak az év legmelegebb napjaiban. Gyakori vendég az otthonokban a bűzös poloska, amely idegesítően köröz a szobákban, befészkeli magát a ruhák közé, és ha megpróbálunk megszabadulni tőle, büdössé teszi kezeinket.

Ugyancsak zavaró rovar lehet a katica is, amely küllemére még aranyosnak is tekinthető, ám ő is képes orrfacsaró szagot árasztani, ha védekeznie kell, ráadásul kolóniákban támad és a nem megfelelő ablakok réseiben, sarkaiban több tucat vagy akár több száz rokonával együtt fészkeli be magát.

Sajnos nincs ez másként az olyan Pest megyei településeken sem, mint amilyen Százhalombatta, Érd, Dunaharaszti, Budakeszi, Budaörs, Szigetszentmiklós, Dabas, Szigethalom, Törökbálint, Biatorbágy, Tököl, Ráckeve, Ócsa, Halásztelek vagy Dunavarsány. Éppen ezért, ezeken a településeken is célszerű a szúnyoghálók használata mellett döntenünk.

Így védekezzünk otthon a zavaró rovarok ellen szúnyoghálóval

A legújabb behatoló a repülő lapp erdei csótány, amely éppen Budapesten tűnt fel és lepte el a lakásokat és tette tönkre a szúnyoghálóval nem rendelkező családi házak békés nyugalmát.

Bár nem jelentenek komolyabb egészségügyi kockázatot, ők nappal is aktívak és kifejlett szárnyaikkal idegesítően zümmögnek és repkednek a fővárosi otthonokban. Elsősorban gyümölcsökre, zöldségekre és zöld növényekre gyűlnek, de a fény is bevonzza őket a szobákba, ha nincsenek szúnyoghálók a nyílászárókon.

Akárcsak a szúnyogok, a katicabogarak, a poloskák és a pókok ellen, úgy a csótányok ellen is védekezhetünk szúnyoghálók telepítésével. A minőségi szúnyoghálók mellett szabadon szellőztethetünk anélkül, hogy zavaró és csípő rovarok és bogarak árasztanák el az otthonunkat. Ez a leghumánusabb módja annak, hogy otthonunkat megszabadítsuk a repülő és mászó soklábúaktól. A szúnyogháló pedig nem csak őket, de a port, a pollent és a faleveleket is távol tartja otthonainktól.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!