Redőnytípusok és jellemzőik a Veszprém megyei Tapolcán

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Vas megye, műanyag ablak, műanyag ablak Vas megye
Mit tehetünk, ha összetört a műanyag ablak üvege a vas megyei Celldömölkön?
2018-02-21
beltéri ajtó, beltéri ajtó Kapuvár, bejárati ajtó, bejárati ajtó Kapuvár
Tegyük vonzóbbá az otthonunkat egy egyszerű lépés segítségével Kapuváron is!
2018-03-07
Összes

Redőnytípusok és jellemzőik a Veszprém megyei Tapolcán

redőny, műanyag redőny, alumínium redőny, külső tokos redőny, vakolható tokos redőny, belső tokos redőny

Ha felmerül a nyílászárók kérdésköre, akkor előbb vagy utóbb biztosan szóba kerülnek a redőnyök is. A redőnyök úgymond kiegészítői az ablakoknak és az ajtóknak, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak a nyílászárók hőszigetelő képességéhez is. Úgymond plusz szigetelőréteget képeznek a nyílászárókon. Ezzel pedig csökkenthető a lakás lehűlése télen, míg nyáron pedig árnyékoló hatása miatt megvédi a lakást az égető napsugárzástól és ezzel együtt a ház felmelegedésétől. Mindennek köszönhetően csökkenthetők a közüzemi számlák is.

A redőnyök típusai

A redőnyöknek több típusa is létezik, amelyek közül viszonylag szabadon választhatunk. Persze könnyebb a dolgunk, ha éppen építkezünk, hiszen ekkor még bárhogy alakíthatjuk a nyílászárók helyét is, azonban már meglévő ablakokra is lehetőség van redőnyöket szerelni.

Alapvetően három redőnytípust különböztetünk meg, amelyek közül az első a külső tokos redőny, amely kész épületek ablakaira utólag is felszerelhető. Ezen belül pedig megkülönböztethető a hagyományos műanyag redőny, az új típusú műanyag redőny és a hőszigetelt alumínium redőny.

A redőnyök második típusa a vakolható tokos redőny, amely mellett akkor tehetjük le a voksunkat, ha építkezünk, vagy teljesen új nyílászárókat tervezünk, és nem félünk egy kicsit nagyobb munkától sem. Ez a redőny is készülhet műanyagból és hőszigetelt alumíniumból is.

Végezetül pedig megkülönböztetjük a belső tokos redőnyt is, amelynél a redőny tokja a szobában kerül felszerelésre, és szintén választhatunk belőle műanyag és hőszigetelt alumínium redőnyt is.

Redőnyszínek

Bár többnyire egyszínű redőnyöket láthatunk mindenfelé, és ez az egy szín általában a fehér, nem feltétlenül kell megelégednünk ezzel az alapszínnel. Mind a műanyag, mind az alumínium redőnyök esetében is lehetőség van más színben történő előállításra is. A műanyag redőnyök lécei akár a fát is utánozhatják, ha valaki természetesebb összhatást szeretne elérni. De az alumínium redőnylécek is lehetnek ezüst, bézs és barna színűek is.

redőny, műanyag redőny, alumínium redőny, külső tokos redőny, vakolható tokos redőny, belső tokos redőny

A redőny mozgatásának lehetőségei

Bár a redőnyök mozgatása általában kézzel történik, méghozzá gurtni vagy zsinór segítségével, lehetőség van a motorral történő mozgatásra is. Ezt a lehetőséget főként az alumínium redőnyök esetén lehet alkalmazni. Ez a megoldás sokkal egyszerűbbé teszi a redőnyök le- ás felhúzását, amely nagy könnyebbséget jelenthet a fogyatékkal élők vagy az idősebb személyek számára. A motoros vezérlés történhet kapcsolóval, időzített kapcsolóval vagy távirányítóval is.

Láthatjuk tehát, hogy a redőnyök igen sokfélék lehetnek. Hogy végül melyik mellett tesszük le a voksunkat, rajtunk múlik, de persze a helyzetünk is befolyásolja, hogy végül melyik redőnyt lesz lehetőségünk telepíteni. Ezt nem befolyásolja az sem, hogy hol élünk. Éppen ezért élhetünk például a Veszprém megyében Veszprémben, Pápán, Ajkán, Várpalotán, Tapolcán, Balatonfüreden, Balatonalmádiban, Zircen, Sümegen, Berhidán, Devecserben, Balatonfűzfőn, Herenden, Balatonkenesén, Badacsonytomajban vagy akár ezek vonzáskörzetében is.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!