Redőnyt vagy reluxát válasszunk a Bács-Kiskun megyei Tompán?

napellenző, könyökkaros napellenző, napellenző Nova, könyökkaros napellenző Nova
Napellenzőt szeretnénk, de melyiket is válasszuk a Komárom-Esztergom megyei Lábatlanon?
2020-03-29
roletta, szalagfüggöny, árnyékolás, árnyékoló
Amit fontos tudni a rolettáról a Pest megyei Budakeszin is
2020-04-05
Összes

Redőnyt vagy reluxát válasszunk a Bács-Kiskun megyei Tompán?

Ha árnyékoló beszerzése előtt állunk, mindig felmerül a kérdés mi a legjobb megoldás számunkra? Redőny legyen vagy reluxa?

Különböző lakberendezési és egyéb fórumok között bóklászva mindegyikre találunk érveket és ellenérveket. Sokan tartanak a reluxától, mert nem gondolják elég tartósnak. Pedig a mai technológiáknak köszönhetően ettől egyáltalán nem kell tartani. De milyen érvek szólhatnak a reluxák mellett a redőnyökkel szemben?

Jó pár szempont van, ami a reluxák malmára hajtják a vizet. Ezeket pedig érdemes megfontolni az olyan Bács-Kiskun megyei településeken is, mint amilyen Kecskemét, Baja, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kalocsa, Kiskőrös, Kiskunmajsa, Tiszakécske, Lajosmizse, Jánoshalma, Kecel, Kunszentmiklós, Soltvadkert, Bácsalmás, Solt, Kerekegyháza, Szabadszállás, Izsák, Mélykút, Tompa, Dunavecse vagy Hajós.

A reluxák egyik nagy előnye, hogy változatos színekben elérhetőek. A színskála minden árnyalatában megtalálhatóak, ezért esztétikai szempontból bármilyen stílushoz vagy helységhez igazodni tudnak a reluxák.

A másik előnyös tulajdonságuk a reluxáknak, hogy a méretük nem kötött. Bármilyen egyedi méretben legyárthatóak, igényekhez igazíthatóak. Akár a hosszát, akár a szélességé tekintjük, bizonyos határokon belül, de szabadon dönthetünk a méreteket illetően, sőt még a lamellák méretéről is dönthetünk.

A redőnyök ebből a szempontból sokkal szűkebb keretek között mozognak.

Mennyire tartós egy reluxa?

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a reluxákat sűrűn kell cserélni, ezért nem is mernek ilyet választani, ha árnyékolásban gondolkodnak. Pedig a valóság az, hogy a mai modern reluxák akár örökké is díszíthetik otthonunk ablakait.

Az alumínium lamellák olyan korszerű technológiával készülnek, hogy évtizedekig is kibírják, és a festés sem kopik vagy fakul meg, mivel ezeket már nem festik, hanem beleégetik a lamellákba. A reluxa úgymond leggyengébb része a zsinór, de ezt sem kell évente cserélni, mert hozzávetőleg 8-10 évig is kibírják.

Ha mégis cserélni kell a zsinórt, olcsón és egyszerűen megtehetjük. A reluxák takarítása is jóval egyszerűbb, mint a házon kívülre szerelt redőnyöké.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a reluxák beszerelése jóval kevesebb munkával jár, mint a redőnyöké. Kiviteltől függően elkerülhetjük a fúrást-faragást. Emellett léteznek olyan eseteik is, ahol a redőnyök szóba sem jöhetnek, vagy nagyon bonyolult lenne a beszerelésük, és semmiképp sem esztétikus, mint például a bukóablakoknál.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!