Redőnyt szeretnénk, de melyiket is válasszuk a Veszprém megyei Várpalotán?

fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, fa ajtó, fa ajtók
Miért válasszunk fa ablakot a Vas megyei Szentgotthárdon?
2020-03-18
Szúnyogháló
Szúnyogháló az öntapadóstól a keretes megoldásig a Győr-Moson-Sopron megyei Téten
2020-03-25
Összes

Redőnyt szeretnénk, de melyiket is válasszuk a Veszprém megyei Várpalotán?

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Oroszlány, műanyag ablak, műanyag ablak Oroszlány, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok

Ha redőny vásárlásban gondolkodunk, érdemes utána járnunk, melyik is számunkra az ideális megoldás, mivel többféle típus van a piacon.

Figyelembe kell vennünk, hogy milyen ház vagy lakás ablakára/ajtajára szeretnénk redőnyt: éppen épülő, felújítás alatt álló vagy már kész épületről van-e szó.

A saját igényeink számba vétele is fontos. Megelégszünk egy alap típussal vagy extra kívánalmaknak is meg kell felelnie? Ha eldöntöttük az igényeket, indulhat a megfelelő típus kiválasztása.

A fenti igények a megfelelő redőny kiválasztásához fontosak az olyan Veszprém megyei településeken is, mint amilyen Veszprém, Pápa, Ajka, Várpalota, Tapolca, Balatonfüred, Balatonalmádi, Zirc, Sümeg, Berhida, Devecser, Balatonfűzfő, Herend, Balatonkenese vagy akár Badacsonytomaj.

A vakolható redőnyt abban az esetben tudunk választani, ha felújítunk, vagy éppen építkezünk, ugyanis ennél a fajtánál biztosítani kell a tokszerkezet beépíthetőségét. Ezután lehet vakolni, és így esztétikailag és hőszigetelési szempontból is remek megoldás lehet az ilyen redőny.

További előnye a vakolható tokos műanyag redőnynek, hogy nem csak hő, de hangszigetelést is biztosít ez a redőnytípus. Ebben az esetben is választhatunk műanyag és alumínium redőny közül.

Az alumínium redőny esetén a szokványos gurtnis vagy zsinóros mozgatás mellett motoros megoldás is kivitelezhető. A műanyag redőny esetén ez sajnos nem lehetséges.

Belső és külső tokos redőnyök előnyei

A belső tokos redőnyök eredetileg azért lettek kitalálva, hogy a régi típusú fa redőnyöket ki tudják vele váltani. Van lehetőség új építésű vagy felújítandó otthonok esetében is ilyet választani, azt azonban jó, ha tudjuk, hogy ennek a beszerelése csak az ablakkal vagy ajtóval együtt lehetséges.

A redőnyt először rögzíteni kell a nyílászáróhoz, és csak ez után lehet beépíteni. Ha meglévő fareluxát szeretnénk lecserélni egy modernebb és tartósabb megoldásra, bátran dönthetünk a belső tokos redőny mellett.

redőny, műanyag redőny, alumínium redőny, külső tokos redőny, vakolható tokos redőny, belső tokos redőny

A külső tokos redőnyöket akkor érdemes választani, ha az épületet már bevakolták, illetve meglévő, belső redőnytok sem áll rendelkezésre.

Létezik műanyag és alumínium redőny is ebből a típusból. Műanyag redőny esetén választhatjuk a hagyományos vagy a korszerűbb és tartósabb fajtát is.

Érdemes azonban tudni, hogy a hagyományos redőny esetén csak különálló szúnyogháló jöhet szóba, míg a modernebb változatnál akár redőnyre szerelhető megoldás is létezik. Sokan választják a külső tokos redőny megoldást, hiszen amellett, hogy jó szigetelést biztosít, az ár is kedvező.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!