Redőny használata a forró nyári napokon a Komárom-Esztergom megyei Oroszlányban

bejárati ajtó, beltéri ajtó, műanyag bejárati ajtó, műanyag beltéri ajtó, fa bejárati ajtó, fa beltéri ajtó
Műanyag kétszárnyú ajtó a Győr-Moson-Sopron megyei Beleden
2019-06-30
napellenző, könyökkaros napellenző, napellenző Nova, könyökkaros napellenző Nova
Tökéletes megoldás, hogy Bács-Kiskun megyei Soltvadkerti teraszunkon se kapjunk napszúrást
2019-07-07
Összes

Redőny használata a forró nyári napokon a Komárom-Esztergom megyei Oroszlányban

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászárók, műanyag ablak, műanyag ablakok, műanyag ajtó, műanyag ajtók

Ahogy melegedik az idő, úgy fogy a türelmünk is a hőséggel kapcsolatban. Ez pedig igaz az ország egész területére, így az olyan Komárom-Esztergom megyei településekre is, mint amilyen Tatabánya, Esztergom, Tata, Komárom, Oroszlány, Dorog, Nyergesújfalu, Ács, Kisbér, Tát, Lábatlan, Bábolna vagy éppen Bajna.

A napsugárzás és a szélsőséges időjárás elleni védekezés ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget. Az elmúlt évtizedekben a leegyszerűsített építkezések (pl. panelházak) miatt, amikor a mennyiség és nem a minőség volt a fontos, nem fordítottak figyelmet az árnyékolók tervezésére és azok beépítésére.

Napjainkban az egyre dráguló energia költségek miatt is, a takarékosság szem előtt tartásával kell megtervezni lakótereink árnyékolását. Nagyapáink még szinte kizárólag fa redőnyt és zsalut használtak ablakaikon.

Ezek a szerkezetek máig is hatékony védelmet nyújtanak a téli-nyári viszontagságok ellen. A korszerű árnyékolók megszületésével azonban új lehetőségek nyíltak meg előttünk.

Az energiatakarékosságot, és nem utolsó sorban a kényelmünket, biztonságunkat is szolgálják a modern rendszerek. Egy fárasztó munkanap után nem vágyunk másra, mint egy frissítő zuhanyra és pihenésre a hűvös szobában. Egy fokkal könnyebb a dolgunk, ha otthonunkban van beszerelve klíma készülék. De ezt nem mindenki engedheti meg magának.

Kis odafigyeléssel hűvös lehet az otthonunk

Bármilyen szuper minőségű műanyag ablakaink vannak, redőnyök nélkül ezek is hamar átforrósodnak egy idő után, amit követően csak a meleg áramlik belőlük.

Mondhatni a redőny a nyári melegben ugyanolyan fontos, mint egy jó minőségű műanyag nyílászáró. Apró odafigyeléssel megtarthatjuk a kellemes időt otthonukba. A lényeg, hogy amikor közvetlen napsütés éri a műanyag ablakot, akkor a redőnyt le kell engednünk.

redőny, műanyag redőny, alumínium redőny, külső tokos redőny, vakolható tokos redőny, belső tokos redőny

Ezzel kívülről egy plusz szigetelést kap a nyílászáró, a napsugarak a redőnyt fogják melegíteni és nem az üveget.

Nyáron a délelőtti órákban érdemes így besötétíteni a házat, majd este miután hűl a levegő felhúzni a redőnyt és kinyitni az ablakokat, ha pedig kicsit mozog is a szellő, még jobban bejut majd a friss levegő az otthonunkba.

Akár egész éjjel is nyitva lehetnek az ablakok, majd másnap délelőtt újra leengedni a redőnyt, ezzel a legideálisabb hőmérsékletet fogjuk elérni. Ha ezt az apró trükköt a megfelelő időben csináljuk, akkor akár egy klíma árát is meg tudjuk spórolni magunknak.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!