Ne feledkezzünk el a szúnyoghálóról a Somogy megyei Marcaliban se!

Így tarthatjuk tisztán a redőnyt, a zsalugátert és a reluxát a Baranya megyei Mohácson
2020-03-01
bejárati ajtó, beltéri ajtó, műanyag bejárati ajtó, műanyag beltéri ajtó, fa bejárati ajtó, fa beltéri ajtó
Miért válasszunk műanyag bejárati ajtót a Tolna megyei Dunaföldváron?
2020-03-08
Összes

Ne feledkezzünk el a szúnyoghálóról a Somogy megyei Marcaliban se!

Kevés olyan állat él a Földön, amitől szinte minden ember irtózik, vagy legalábbis igyekszik minél többször elkerülni.

A szúnyog pedig pont ezek közé szokott tartozni. Legyen akár kertes házunk, vagy lakjunk emeletesben, sajnos mindig szembe fogunk nézni ezzel a problémával.

A szúnyoghálót nem csak akkor érdemes feltenni, ha meg akarjuk magunkat kímélni az esti rohangálásoktól, hanem akkor is, ha gyermekeink vannak. A szúnyog csípéseire ugyanis sokan allergiás reakcióval válaszolnak, és akár maradandó hegesedés is maradhat utána.

A szúnyogháló fontos az olyan Somogy megyei településeken is, mint amilyen Kaposvár, Siófok, Marcali, Barcs, Nagyatád, Balatonboglár, Csurgó, Fonyód, Balatonlelle, Tab, Nagybajom, Lengyeltóti, Kadarkút, Zamárdi, Balatonföldvár vagy Igal.

Természetesen nem csak a szúnyogoktól fog megvédeni az ablakokra felszerelt szúnyogháló, hanem más repülő rovaroktól. Biztosan mindenkivel megesett már, hogy órákig kergetett egy hangosan zümmögő legyet, ami azon az 1 cm-es apró repedésen jött be, amit mi titokban nyitva hagytunk a reggeli szellőztetés után.

A szúnyoghálón ráadásul a darazsak és a méhek sem fognak többé betalálni, így elkerüljük a nem kívánt találkozásokat, és ezáltal vigyázunk az amúgy védett rovarokra.

Milyen szúnyoghálót válasszunk?

A szúnyogháló felszerelése többféleképpen történhet. Az egyik legelfogadottabb fajtája a szúnyoghálóknak az, amelyik egy tépőzárhoz hasonló anyaggal az ablak tokjára került rá, és kívülről véd minket a betolakodóktól.

Ez a fajta szúnyogháló megoldás akkor fog hasznos lenni számunkra, hogyha az ablakunk befelé nyílik. Ellenkező esetben másik megoldás után kell néznünk, de szerencsére arra is találni fogunk rovarhálót.

Fix keretes szúnyogháló, szúnyogháló

Ilyenkor fordulhatunk a rolós és fix szúnyoghálóhoz, amiket egy laza mozdulattal fel tudunk emelni, amikor ki akarjuk nyitni az ablakot egy kis szellőztetés céljából.

Persze nem csak ablakra helyezhetünk fel szúnyoghálót, hanem az ajtót és védhetjük vele. A panellakásban lakóknak nem kell erre gondolniuk, azonban a kertes házaknál Igen fontos szerepet tölt be.

Amikor a nyári melegben szeretnénk szellőztetni, nincs is jobb annál, mint hogy ki tudjuk tárni a bejárati ajtót, ás élvezni a kellemes huzatot. Ilyenkor valószínűleg az összes kinti élőlény betalál, amit megelőzhetünk az ajtóra szerelhető szúnyogháló felhelyezésével.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!