Napellenzőt szeretnénk, de melyiket is válasszuk a Komárom-Esztergom megyei Lábatlanon?

Szúnyogháló
Szúnyogháló az öntapadóstól a keretes megoldásig a Győr-Moson-Sopron megyei Téten
2020-03-25
Redőnyt vagy reluxát válasszunk a Bács-Kiskun megyei Tompán?
2020-04-01
Összes

Napellenzőt szeretnénk, de melyiket is válasszuk a Komárom-Esztergom megyei Lábatlanon?

napellenző, könyökkaros napellenző, napellenző Nova, könyökkaros napellenző Nova

Ha eldöntöttük, hogy beszerzünk egy napellenzőt, legelőször is azt kell kitalálunk, hova is szeretnénk azt. Ugyanis ez a döntés nagyban befolyásolja, hogy milyen típusú napellenző lesz a legmegfelelőbb a számunkra.

A napellenzők ára miatt pedig célszerű megfontoltan kiválasztani a nekünk megfelelő típust, az olyan Komárom-Esztergom megyei településeken is, mint amilyen Tatabánya, Esztergom, Tata, Komárom, Oroszlány, Dorog, Nyergesújfalu, Ács, Kisbér, Tát, Lábatlan, Bábolna vagy éppen Bajna.

Ha csak a verandát akarjuk árnyékolni, akkor kifejezetten veranda árnyékolót válasszunk, amelyet a fedett verandára tudunk rögzíteni. Sokan ezt feleslegesnek tartják, ám a veranda a nyári melegben üvegházakat megszégyenítő módon képes felmelegedni, így nem kifejezetten komfortos a használatuk. Ezt egy árnyékolóval könnyedén megoldhatjuk.

Állványos napellenzőt akkor érdemes választanunk, ha valamilyen okból nem szeretnénk a ház falára rögzíteni. Lehet, hogy a falat akarjuk így védeni, de az is előfordulhat, hogy olyan helyre szánjunk kertünkben, ahol nincs is rá lehetőség, például a medence mellé.

Ebben az esetben is döntenünk kell, hogy mozgatható vagy fix kivitelben szeretnénk-e a napellenzőnket. A fix állványos napellenző méretéből adódóan motor segítségével nyithatók, illetve csukhatók.

Mikor célszerű a könyökkaros napellenző?

A könyökkaros napellenzőket jellemzően a házak falára vagy oldalára rögzítik. Népszerű ez a változat, ma már nem csak a családi házak esetében találkozhatunk vele, hanem panel és tégla lakások erkélyein is előszeretettel használják így védve a növényeket vagy a lakást a túlmelegedéstől.

Amikor napellenzőt vásárlunk a méret kulcsfontosságú lesz. Kicsi, közepes és nagy kivitelből tudunk választani. Kiegészíthetjük motorral, illetve érzékelőkkel is a napellenzőnket.

Ez nagy méretű árnyékoló esetén mindenképp kötelező, mert nagy súlyról beszélünk ebben az esetben, és ennek mozgatása bizony kézi erővel nem könnyű feladat.

napellenző, könyökkaros napellenző, napellenző Nova, könyökkaros napellenző Nova

A kis méret esetén is beszerelhetőek. Az érzékelők beszerzési is megfontolandó. Ezek azért lehetnek praktikusak, mert beprogramozva érzékelheti az időjárást, és rossz idő esetén automatikusan behúzzák a ponyvát, napsütés esetén pedig kinyitja.

Ezzel a napellenzők élettartamát is meghosszabbíthatjuk, mivel nem kell attól félnünk, hogy szeles időjárás esetén megsérül, vagy eláztatja az eső.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!