Napellenzők tisztán tartása a Komárom-Esztergom megyei Dorogon

műanyag ablak, műanyag nyílászáró, műanyag ablakok, műanyag nyílászárók
Minden, amit tudni kell a szekcionált garázskapukról a Győr-Moson-Sopron megyei Sopronban
2019-09-15
műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Oroszlány, műanyag ablak, műanyag ablak Oroszlány, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok
Mit kell tudni a maxi redőnyökről a Bács-Kiskun megyei Solton?
2019-09-22
Összes

Napellenzők tisztán tartása a Komárom-Esztergom megyei Dorogon

napellenző, könyökkaros napellenző, napellenző Nova, könyökkaros napellenző Nova

Minden árnyékolástechnikai eszközre érvényes, hogy a megfelelő tisztítás és a rendeltetésszerű használat hozzájárul a hosszabb élettartamhoz.

Sokszor elképzelni sem tudjuk, hogy miként okozhatnak nagyobb károkat a szennyeződések. A tapasztalatok viszont minden esetben azt mutatják, hogy egy megfelelően karban tartott árnyékoló élettartama évekkel is megnőhet az elhanyagolt típusokhoz képest.

Gyakran csak egy apró koszként gondolunk egy-egy foltra, ami esetleg nincs is szem előtt, tehát esztétikailag sem zavarja a tekintetet. Soha nem az esztétikai gondokból adódik a kár.

Gondoljunk csak a madár ürülékre, ezek lehetnek egészen kicsi apró foltocskák is a napellenzőnkön, amelyekről nem veszünk tudomást. Mégis ha megvárjuk, hogy a napsugarak beleégessék a napellenzőnk textil részébe ezt a savas anyagot, akkor könnyen kilyukadhat vagy elgyengülhet ott a szövet.

Ezért érdemes odafigyelni a megfelelő karbantartásra és tisztításra az olyan Komárom-Esztergom megyei településeken is, mint amilyen Tatabánya, Esztergom, Tata, Komárom, Oroszlány, Dorog, Nyergesújfalu, Ács, Kisbér, Tát, Lábatlan, Bábolna vagy éppen Bajna.

A napellenző fém alkatrészeinek tisztítása a legegyszerűbb feladat, a tartószerkezet és a mozgásért felelős karok igen könnyen koszolódnak. Ezeket a szennyeződéseket érdemes egy puha szivaccsal, ronggyal és meleg vízzel eltávolítani a napellenzőről. Mindenképp kerülni kell a súrolószereket, mert az ezekben lévő szemcsék felsérthetik a felületüket, ahol akár rozsdásodás is bekövetkezhet majd később. A fém részek tisztítására az esztétika mellett azért is szükség van, mert ha ezeket koszosan hagyjuk, akkor könnyen bekoszolhatják a textilt is.

A napellenző ponyva tisztítása

A száraz port, faleveleket egy kefével egyszerűen tudjuk lesöpörni a napellenző ponyvájáról. A makacsabb szennyeződéseket viszont egy meleg vízzel átitatott szivaccsal próbáljuk meg kicsit beáztatni, és óvatos mozdulatokkal felitatni onnan.

napellenző, könyökkaros napellenző, árnyékoló, árnyékkolók

Ilyenkor vegyük figyelembe, hogy minden textil egy speciális impregnáláson esett át, ami miatt víztaszító tulajdonsága lesz. Tehát az áztatási folyamat jóval hosszabb lehet majd, mint egy hagyományos textil esetében. Épp emiatt minden esetben kerülni kell a tisztítószereket, hiszen ezt a réteget könnyen megmarhatja még egy általános tisztítószer is.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!