Műanyag vagy alumínium párkány? Melyiket válasszuk a Fejér megyei Velencén?

műanyag ablak, műanyag ablakok, műanyag nyílászáról, műanyag nyílászárók
Tényleg környezetbarát a műanyag ablak, vagy ez csak reklámfogás? Tudja meg Ön is a Vas megyei Jánosházán
2020-07-19
műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Balatonboglár, fa nyílászáró, fa nyílászáró Balatonboglár, műanyag ablak, fa ablak
Mik a műanyag ablak előnyei a Veszprém megyei Balatonfüreden?
2020-07-26
Összes

Műanyag vagy alumínium párkány? Melyiket válasszuk a Fejér megyei Velencén?

Az ablakpárkányoknak elsődlegesen funkcionális szerepük van, főleg az épületek szerkezeti elemeként.

Az ablakpárkányok fő feladata az ablakon lefolyó csapadék elvezetése, ami megakadályozza és megelőzi a falak beázását. Természetesen a funkcionális tényezőkön túl az esztétikai szempontok is befolyásolnak minket, hiszen mindenki számára fontos, hogy otthona vagy a munkakörnyezete megfeleljenek az elvárásainak, és passzoljanak az elképzelésekhez.

Ennek értelmében az ablakpárkánynak is igazodnia kell a funkcionális és esztétikai igényekhez egyaránt. Ez természetesen igaz az olyan Fejér megyei települések esetében is, mint amilyen Székesfehérvár, Dunaújváros, Mór, Sárbogárd, Bicske, Gárdony, Ercsi, Enying, Polgárdi, Pusztaszabolcs, Martonvásár, Velence, Csákvár, Rácalmás, Aba, Bodajk, Adony vagy akár Lovasberény.

Hogy milyen ablakpárkányt választunk, azt alapvetően az anyag meghatározásával kell kezdenünk. Ez nem csak a vízelvezetést fogja meghatározni, de a dekoratív tényezőket is.

A legtöbb párkány termék alumíniumból vagy műanyagból készül, így ezeknek a tulajdonságait kell mérlegelnünk, mielőtt döntést hozunk. Az anyagi keretünk és a funkcionalitás legyen mindig az elsődleges szempont.

A mai technológiák, már lehetővé teszik, hogy a kiválasztott ablakpárkány termékek minősége kiemelkedő legyen, és az esztétikai megjelenésre sem lehet panasz.

Milyen jellemzői vannak egy műanyag és egy alumínium párkánynak?

Akár műanyag, akár alumínium ablakpárkányról van szó, mindegyiknek vannak előnyös tulajdonságai, amiket figyelembe véve, ki tudjuk választani az igényeinknek legmegfelelőbbet.

A széles színválaszték, a könnyű tisztíthatóság mindegyik fajtát jellemzi. Emellett azt is jó, ha tudjuk, hogy ha megegyezik az ablak anyaga a párkányéval, jobb hőszigetelő rendszert alkotnak. Ennek értelmében, ha műanyag ablakunk van, akkor műanyag párkányt válasszunk. Persze ettől függetlenül, választhatunk alumínium párkányt is.

Az alumínium párkányok nagy előnye, hogy rendkívül tartósak és időtállóak, ellenállnak a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek is. Persze nem arról van szó, hogy a műanyag párkány ne bírná az időjárást, de az alumínium talán egy kicsivel tartósabbnak mondható, és hosszabb ideig bírja.

Ha a funkcionális szempontokat figyelembe vettük és nem tudunk dönteni, jöhetnek a dekorációs tényezők. Az alumínium párkányok megjelenése letisztultabb, ugyanakkor nem biztos, hogy illeni fognak az épület látképébe, ezt mindenképp vegyük számításba.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!