Műanyag ablakpárkány beépítése a műanyag nyílászáróra a Somogy megyei Lengyeltótiban

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Balatonboglár, fa nyílászáró, fa nyílászáró Balatonboglár, műanyag ablak, fa ablak
A műanyag ablakhoz rendelhető alumínium ablakpárkány előnyei, hátrányai a Baranya megyei Sellyén
2019-06-05
műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Pécs, műanyag ablak, műanyag ablak Pécs
Hogyan tartsuk tisztán a műanyag ablakainkat és azok műanyag párkányait a Tolna megyei Hőgyészen?
2019-06-12
Összes

Műanyag ablakpárkány beépítése a műanyag nyílászáróra a Somogy megyei Lengyeltótiban

műanyag ablak, műanyag nyílászáró, bukó ablak

Felújítás vagy költözés után előfordulhat, hogy szeretne kicserélni egy vagy több ablakpárkányt, akár az olyan Somogy megyei településeken is, mint amilyen Kaposvár, Siófok, Marcali, Barcs, Nagyatád, Balatonboglár, Csurgó, Fonyód, Balatonlelle, Tab, Nagybajom, Lengyeltóti, Kadarkút, Zamárdi, Balatonföldvár vagy Igal.

Előfordulhat, hogy a meglévő ablakpárkányok sérültek, vagy nem tetszik azok külseje, vagy nem illeszkednek az új berendezésekhez. Nagyon leromboló tud lenni, ha a kicserélt műanyag ablakunk fehér színű, ám a régi párkányunk színe nem fehér.

A legtöbb ház szabványos ablakpárkánnyal rendelkezik, ezért nem nehéz újat találni. Ez a feladat többféleképp elvégezhető, például olyan ablakpárkánnyal, ami egyszerűen a régi ablakpárkányra illeszthető, de az is előfordulhat, hogy a régi párkányt csempével vagy terméskővel szeretné beburkolni.

Az ablakpárkányok különféle típusokban és méretekben kaphatók. A párkányt pontosan a műanyag ablak alatt akarja kialakítani, vagy szeretné, ha az túlnyúlna a falon? Különféle anyagból kaphatóak az ablakpárkányok, legkedveltebbek a műanyag típusok.

Műanyag ablakpárkány beépítése a nyílászáróba lépésről lépésre

Ha nem tudja, vagy nem akarja eltávolítani a régi párkányt az ablakról, használhat a régi fölé szerelhető új ablakpárkányt. Ezek a párkányok gyakran karcálló felületűek és építési ragasztóval rögzíthetőek.

Ha el akarja távolítani a régi ablakpárkányt, először sniccerrel óvatosan körbe kell vágnia a szigetelést a peremek mentén. Miután meglazította a szigetelést a széleken, eltudja mozdítani a régi párkányt az ablakról.

műanyag ablak, műanyag nyílászáró, műanyag ablakok, műanyag nyílászárók

Miután eltávolította az ablakpárkányt, spaklival távolíthatja el a maradék régi ragasztót és szigetelőanyagot. Ha esetleg a fal megsérült a műanyag ablak körül az ablakpárkány eltávolítása során, ilyenkor kijavíthatja azt hézagkitöltővel vagy gipsszel.

Miután felszereli az új ablakpárkányt, ellenőrizze, hogy az alatta lévő felület egyenes és vízszintes-e. Használjon szintezőt, és alakítsa a felületet teljesen egyenletesre és vízszintesre. Ez biztosítja az új ablakpárkány jó tapadását.

Ha ezt nem tudja sajátkezüleg megcsinálni, érdemes inkább szakembert hívni, hiszen ha a tökéletes illesztés nem sikerül, akkor a párkány billegni fog, alá tud folyni a víz.

Előfordulhat, hogy az ablak sérült az ablakkeret alatt, vagy hogy klasszikus hatást akar kialakítani. Ebben az esetben használjon megfelelő szegélylécet. Fűrészelje méretre és rögzítse a helyén építési ragasztóval.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!