Műanyag ablakoknál fontos az üvegtípus és a kamraszám a Győr-Moson-Sopron megyei Mosonmagyaróváron?

mobil szúnyogháló, szúnyogháló, mobil szúnyogháló Gárdony, szúnyogháló Gárdony
Védekezzen szúnyoghálóval a poloskák ellen a Veszprém megyei Badacsonytomajban
2019-10-20
műanyag nyílászáró, műanyag nyílászárók, műanyag ablak, műanyag ablakok, műanyag ajtó, műanyag ajtók
Az árnyékoló használatával spórolhat a fűtésszámláján a Komárom-Esztergom megyei Nyergesújfaluban!
2019-10-27
Összes

Műanyag ablakoknál fontos az üvegtípus és a kamraszám a Győr-Moson-Sopron megyei Mosonmagyaróváron?

műanyag ablak, műanyag nyílászáró, műanyag ablakok, műanyag nyílászárók

A műanyag nyílászárók kiválasztásakor számtalan olyan kérdés merülhet fel, amely során a vásárló nem, hogy dönteni nem tud, de sok esetben a termék elnevezéseket sem érti. Ezek általában a kamrák számának kiválasztásakor vagy az üvegek típusánál fordulnak elő.

A magyarázat szerencsére egyszerű, ugyanis a nyílászárók szárnya és tokja úgynevezett kamrákra vannak osztva, ezek régen 3 vagy 4 kamrára voltak osztva, míg manapság inkább 5, 6, 7 vagy 8 kamrára.

A légkamrák szerepe főként hő- és hangszigetelésben nyilvánul meg, továbbá segítenek a műanyag ablak stabilitásában. Ezek a számok határozzák meg, hogy hány légréteg választja el egymástól a tereket.

Természetesen minél több a műanyag nyílászáró kamraszáma annál jobb a hő- és hangszigetelése az adott műanyag ablaknak. A kamrák számánál érdemes figyelembe venni, hogy minél nagyobb a kamrák száma annál nagyobb a szélessége a tok és szárnyszerkezetnek, plusz a beépítési mélység is nagyobb. Egyenlő beépítési mélységnél tulajdonképpen mindegy a kamra szám, fontosabb, hogy falvastagságúként készüljön el.

A fentiekre érdemes odafigyelni az olyan Győr-Moson-Sopron megyei településeken is, mint amilyen Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Jánossomorja, Tét, Pannonhalma, Fertőszentmiklós, Fertőd, Lébény vagy akár Beled.

Üvegtípusok és kamraszámok fontossága

A másik fontos tényező, amitől gyakran érik meglepetések a műanyag ablakokat vásárlókat, az az üveg típusa. Az üveget tulajdonképpen a hő átbocsátási tényezője határozza meg. Minél kevesebb a szám, annál jobban teljesít szigetelés szempontjából.

Az üvegek átlagban 4 mm vastagok, köztük nemesgáz található, amely légmentesen le van zárva. Az üveg kiválasztásánál továbbá felmerülhet a típus is, amely lehet átlátszó, de akár katedrál is.

Fontos tényező továbbá az üveg súlya is, hiszen egy műanyag ablak terhelhetősége limitált. A súlyt befolyásolhatja rétegek száma is, amelyek lehetnek 2 vagy 3 rétegűek.

Összességében a kamra számok és az üvegrétegek adják a műanyag ablakok lényegi elemét, hiszen a hő és hangszigetelés ezeken a tényezőkön múlhat. Sok esetben azonban egy nyolc kamrás 3 üvegrétegű műanyag ablak nem véd többet, mint egy vastagabb 6 kamrás 3 üvegrétegű társa. Ezért érdemes a vásárlásnál minden részletre odafigyelni és megbízható kereskedést felkeresni.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!