Mitől függ, hogy külső vagy belső árnyékolót válasszunk a Bács-Kiskun megyei Bácsalmáson?

Kell egyáltalán ablakpárkány a Komárom-Esztergom megyei Tatabányán?
2020-09-09
műanyag ablak, műanyag nyílászáró, műanyag ablakok, műanyag nyílászárók
Mikor cseréljünk ablakot a Pest megyei Dabason? Avagy ősszel és télen is lehet ablakot cserélni?
2020-09-16
Összes

Mitől függ, hogy külső vagy belső árnyékolót válasszunk a Bács-Kiskun megyei Bácsalmáson?

Amikor egy frissen épülő ház vagy egy felújítás során felmerül a kérdés, hogy milyen árnyékolót is válasszunk, fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy mi is a fő szempont számunkra: a hőszigetelés, az esztétika, a biztonság, esetleg a fényáteresztés?

Természetesen az első, amit tudnunk kell, hogy mennyit is akarunk rákölteni az árnyékolásra. Nem feltétlen spórolás szempontból, hanem azért, mert ha tudjuk, mekkora kerettel is gazdálkodhatunk, jóval könnyebb döntést hozni az árnyékolókról.

A fenti szempontokat figyelembe kell venni az olyan Bács-Kiskun megyei településeken is, mint amilyen Kecskemét, Baja, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kalocsa, Kiskőrös, Kiskunmajsa, Tiszakécske, Lajosmizse, Jánoshalma, Kecel, Kunszentmiklós, Soltvadkert, Bácsalmás, Solt, Kerekegyháza, Szabadszállás, Izsák, Mélykút, Tompa, Dunavecse vagy Hajós.

Ha szűkösebb a keret, valószínű, hogy a beltéri árnyékolók között kell válogatnunk, egy vastagabb tárcával pedig a külső árnyékolók is szóba jöhetnek. Természetesen az ár nem minden. Az is lényeges, hogy mi a legfontosabb számunkra.

Ha a beltéri esztétika a fő szempont, akkor mindenképp belső árnyékolókba kell gondolkodnunk. Ezután jöhet a következő szempont, hogy mennyire fontos a hőszigetelés, illetve, hogy milyen fény-áteresztő képessége legyen az árnyékolónak, mert az tovább fogja szűkíteni a kört.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a külső árnyékoló kiválasztásánál?

Amennyiben a hőszigetelés és a biztonság az elsődleges szempont a számunkra, akkor a külső árnyékolók között érdemes körülnéznünk. Ezek azonban lényegesen többe fognak kerülni, mint beltéri társaik, ezt sem árt, ha számításba vesszük.

Ugyanakkor, ha megvan rá a keretünk, akkor és a belső esztétika is háttérbe szorítható, akkor a külső árnyékoló nagyon jó választás. Nyáron segít hűvösen tartani a lakást, hiszen felfogja a napsugarakat, de télen hasznos, hiszen megakadályozza a hideg bejutását.

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Tiszakécske, műanyag ablak, műanyag ablak Bács-Kiskun megye

Természetesen nem csak a hőszigetelés szempontjából fontos, hanem biztonsági értéke is van, hiszen, ha le van engedve a redőny, vagy be van csukva a zsaluzia, az ablakot nem lehet betörni, így jóval nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat.

Hazánkban kültéri árnyékolóra kétféle megoldás kínálkozik, a már említett műanyag vagy alumínium redőny és zsaluzia vagy zsalugáter. Eltérés az anyagukban van, hiszen a redőny általában műanyagból, míg a zsalugáter fából készül.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!