Mit tehetünk azért, hogy ne csapódjon le a műanyag ablakokon a pára a Komárom-Esztergom megyei Ácson?

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Balatonboglár, fa nyílászáró, fa nyílászáró Balatonboglár, műanyag ablak, fa ablak
A redőnyárakat változtató tényezők a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán
2019-12-01
fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, fa ajtó, fa ajtók
Fa vagy műanyag ablakokat érdemes inkább választani a Bács-Kiskun megyei Szabadszálláson?
2019-12-08
Összes

Mit tehetünk azért, hogy ne csapódjon le a műanyag ablakokon a pára a Komárom-Esztergom megyei Ácson?

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Balatonboglár, fa nyílászáró, fa nyílászáró Balatonboglár, műanyag ablak, fa ablak

A párás ablakhoz a legtöbb esetben társul a penészedés is, főleg a téli időszakban a fűtésszezon idején. A magas páratartalom és a rossz minőségű levegő következtében alakul ki a penész a lakás néhány pontján, amelytől megszabadulni általában egyáltalán nem egyszerű.

A penészre fontos odafigyelni az olyan Komárom-Esztergom megyei településeken is, mint amilyen Tatabánya, Esztergom, Tata, Komárom, Oroszlány, Dorog, Nyergesújfalu, Ács, Kisbér, Tát, Lábatlan, Bábolna vagy éppen Bajna.

Azok az emberek, akik most váltottak műanyag nyílászárókra félni szoktak attól, hogy emiatt fog majd bepenészedni a lakásuk, de szerencsére ennek megelőzése érdekében több dolgot is megtehetünk.

Félnünk kell a párától és a penésztől?

Egy elöregedett régi ablakot pontosan azért szoktunk kicserélni korszerű új műanyag nyílászárókra, mert nem zár már túl jól. Az idő múlásával a vetemedés, illetve a nyílászáró rossz beépítése is okozhatott aprócska réseket, ahol a levegő folyamatosan ki-be áramolhatott a lakásból. Ezáltal pedig értelemszerűen távozni tudott a pára is, hiszen ezek a kis repedések és rések egy szabadabb levegőáramlást tudtak biztosítani.

Egy új, modern műanyag nyílászáró viszont sokkal jobban zár, főleg abban az esetben, ha a beépítésük is korszerű, illetve ha a műanyag ablakokat hőszigetelt fal is veszi körül. Az ablakcserével és a korszerű beépítéssel a cél egyértelműen a jobb hőszigetelés, amely megfelel a modern kor takarékos elvárásainak.

Szerencsére nem kell tartanunk a bepárásodott műanyag ablakoktól és a penésztől, csak a szellőztetésre kell egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetnünk ezek után.

Ha nincsenek kisebb repedések és rések, akkor értelemszerűen nincsen szabadabb levegőáramlás, mint ahogy eddig a régi ablakoknál volt. A pára még inkább bent reked a lakásba, főleg akkor, ha a vizes ruháinkat is bent vagyunk kénytelenek kiteregetni vagy éppen főzünk. Ezek a tevékenységek ugyanis még inkább felmelegítik és megemelik a lakás páratartalmát, amelyet egy idő után mi magunk is észlelni fogunk.

redőny, műanyag redőny, alumínium redőny, külső tokos redőny, vakolható tokos redőny, belső tokos redőny

Annak érdekében, hogy ne kezdjenek el a falak penészesedni, érdemes még a nagyon hideg időkben is naponta legalább kétszer-háromszor tartani egy gyors szellőztetést. Teregetés vagy főzés közben azonban, ha lehetőségünk van rá, nyugodtan hagyjuk nyitva az ablakokat hosszabb időre is, hogy a keletkezett pára hamar távozni tudjon, hiszen így garantáltan nem fog a későbbiekben gondot okozni.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!