Minden, amit tudni kell a szekcionált garázskapukról a Győr-Moson-Sopron megyei Sopronban

zsalugáter, zsalugáter Kalocsa, műanyag ablak, műanyag nyílászáró, Zalaegerszeg, műanyag ablakok Zalaegerszeg, műanyag nyílászárók
Érvek a zsalugáter mellett a Veszprém megyei Balatonkenesén
2019-09-11
napellenző, könyökkaros napellenző, napellenző Nova, könyökkaros napellenző Nova
Napellenzők tisztán tartása a Komárom-Esztergom megyei Dorogon
2019-09-18
Összes

Minden, amit tudni kell a szekcionált garázskapukról a Győr-Moson-Sopron megyei Sopronban

műanyag ablak, műanyag nyílászáró, műanyag ablakok, műanyag nyílászárók

A megfelelő garázskapu kiválasztása során szem előtt kell tartanunk a garázsunk paramétereit, a szigetelési lehetőségeinket, a mintázatot, az anyagfelhasználást és természetesen a speciális elvárásainkat, igényeinket is.

Érdemes már a garázs tervezése során ezeket figyelembe vennünk, hiszen a szekcionált garázskapu típusoknál vannak speciális kritériumok, amiknek ha nem teszünk eleget, akkor kellemetlen meglepetés is érhet bennünket. Éppen ezért, érdemes odafigyelni az olyan Győr-Moson-Sopron megyei településeken is, mint amilyen Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Jánossomorja, Tét, Pannonhalma, Fertőszentmiklós, Fertőd, Lébény vagy akár Beled.

Egy laikusnak talán okozhat némi fejtörést a szekcionált szó jelentése. Ez igazán nem jelent túl bonyolult dolgot, lényegében ezek a megoldások minden esetben a mennyezet alá fognak nyílni. A garázskapu vízszintesen van felosztva, így egy speciális sínnek köszönhetően szó szerint szekcióként emeli fel a motor.

Ennek a típusú garázskapunak az anyaga minden esetben fém. A két réteg között speciális szigetelőréteg található, melyek miatt a fagyási kockázat is lecsökkenthető. A garázskapu hőhídmentesen legyártott kivitelben is rendelhető, ebben az esetben a két héj nem áll konkrét kapcsolatban egymással.

Előnyök a gyártás alatt

A szekcionált garázskapu minden esetben csuklópántos technológiával kerül a gyártósorra, ami annyit jelent, hogy egy extra erős vasszerkezet biztosítja a kapu stabilságát és törésállóságát.

A garázskapu az utolsó lépésként kap egy úgynevezett polimerikus bevonatot, aminek köszönhetően a későbbiekben semmi extra karbantartási munkát nem fog igényelni.

A piacon elérhetők már motoros meghajtással működtethető szekcionált garázskapuk is. Talán részletezni nem is kell, hogy ezek mivel kényelmesebbek, mint a kézi meghajtásúak. Érdemes fontolóra venni, hogy ilyen típust válasszunk, hiszen ha naponta többször kinyitjuk, illetve becsukjuk a garázsunkat akkor energiát és időt takaríthatunk meg egy ilyen extrával.

garázskapu, szekcionált garázskapu, garázsajtó, szekcionált garázsajtó, eurodoor

Sajnos vannak olyan szűk udvarok és kapubejárók, ahol egy hagyományos garázskaput egyszerűen képtelenség felszerelni. Hiszen ezeknek a változatoknak a kinyitása kifele történik, ami azt jelenti, hogy egy nyitott garázskapu fogja elfoglalni az udvarunk nagy részét.

Egy szekcionális garázskapu esetében viszont maga a kapuszárny része a mennyezetre fog simulni, egyáltalán nem foglal helyet, így a legszűkebb kapubejárókra, és udvarokra ajánlott ezt választani.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!