Milyen külső árnyékolók használhatóak a Somogy megyei Balatonbogláron?

napellenző, könyökkaros napellenző, árnyékoló, árnyékkolók
Napellenzővel a nyár hőség ellen a Baranya megyei Szentlőrincen
2020-08-12
Mikor döntsünk a belső árnyékolók mellett a Tolna megyei Iregszemcsén?
2020-08-19
Összes

Milyen külső árnyékolók használhatóak a Somogy megyei Balatonbogláron?

Manapság már egy jó minőségű kültéri árnyékoló szerves része egy ingatlannak, akár a megjelenését, akár a tartósságot, akár hatékonyságot vesszük figyelembe.

Számos pozitív tulajdonságuk van az árnyékolóknak, kezdve azzal, hogy befolyásolják a megjelenést, az esztétikáról és a komfortérzetről már nem is beszélve. Ha új házat építünk, vagy épp felújítunk, ne kövessük el az a hibát, hogy nem fordítunk kellő figyelmet a megfelelő árnyékoló kiválasztására.

Ezt a kérést nem lehet néhány eldöntendő kérdés megválaszolásával lezárni, hiszen számos lehetőség közül választhatunk az olyan Somogy megyei településeken is, mint amilyen Kaposvár, Siófok, Marcali, Barcs, Nagyatád, Balatonboglár, Csurgó, Fonyód, Balatonlelle, Tab, Nagybajom, Lengyeltóti, Kadarkút, Zamárdi, Balatonföldvár vagy Igal.

Az árnyékolásra használt külső szerkezetekből rengeteg fajta van. Van olyan külső árnyékoló, ami a lakáson kívül árnyékol le egy meghatározott külső teret, mint a napellenző vagy a napernyő és olyan típusok is vannak, amelyek az ablakok árnyékolását biztosítják, mint a zsaluzia, redőny vagy zsalugáter.

Redőny esetén azt is eldönthetjük, hogy műanyag, fa vagy alumínium redőny legyen. Mielőtt döntünk az egyik vagy a másik mellett, számos kérdést kell megválaszolnunk. De mi alapján hozzuk meg a legjobb döntést?

Mi alapján válasszunk ki a megfelelő külső árnyékolót?

Az árnyékolók ára nyilván befolyásol, de ne ez legyen az elsődleges döntési tényező. Az első, amit el kell döntenünk, hogy mit is akarunk leárnyékolni: a teraszt vagy a nyílászárókat?

Ha a válasz a terasz vagy az erkély, akkor a napellenző lesz számunkra a megfelelő megoldás. Ha az ablakra keresünk megfelelő árnyékolási megoldást, akkor már egy kicsit árnyaltabb lesz a kép, és jóval több kérdésre keressük a választ.

Az egyik ilyen, hogy csak árnyékolni vagy szigetelni is akarunk-e, hiszen ha a jó szigetelőképesség is szempont, akkor a műanyag redőny, a zsalugáter és a zsaluzia már ki is esett a lehetőségek közül és maradt az alumínium redőny.

Az sem elhanyagolandó kérdés, hogy lakóházra vagy irodaépületre keresünk megoldást. Emellett az is fontos szempont, hogy éppen építkezünk vagy felújítunk, vagy már kész házra szeretnénk felszerelni az árnyékolókat.

Ha építkezünk nyilván jóval több lehetőség áll a rendelkezésünkre, mint a kész házak esetében, hiszen oda már csak olyat választhatunk, ami kompatibilis az otthonunkhoz. Ha eldöntöttük, melyik fajtát választottuk, jöhet a szín megválasztása, amiben már csak a képzeletünk szabhat határt.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!