Milyen jelek utalnak arra, hogy megérett az idő a nyílászárók cseréjére a Bács-Kiskun megyei Kunszentmiklóson?

Miért válasszunk függöny helyett külső vagy belső árnyékolót a Komárom-Esztergom megyei Bábolnán?
2020-06-24
redőny, műanyag redőny, alumínium redőny, külső tokos redőny, vakolható tokos redőny, belső tokos redőny
Ablakcsere lépésről lépésre a Pest megyei Budaörsön
2020-07-02
Összes

Milyen jelek utalnak arra, hogy megérett az idő a nyílászárók cseréjére a Bács-Kiskun megyei Kunszentmiklóson?

Ha lakásfelújításba fogunk, mindig felmerül a nyílászárók cseréje is. Ennek nem csak esztétikai okai lehetnek, hanem energiatakarékossági is, hiszen egy minőségi nyílászáróval a fűtés költségeit számottevően lecsökkenthetjük.

Amikor úgyis szétverjük a lakást, egy ablakcsere már nem zavar sok vizet rendetlenség vagy bontás szempontjából, de megeshet, hogy akkor lesz időszerű az ablakcsere, amikor nem terveztünk komolyabb felújítást. Mikor válik feltétlen szükségessé a csere? Mik azok a jelek, amik miatt nem odázhatjuk tovább ezt a kiadást?

Célszerű időben cserélni a nyílászárókat az olyan Bács-Kiskun megyei településeken is, mint amilyen Kecskemét, Baja, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kalocsa, Kiskőrös, Kiskunmajsa, Tiszakécske, Lajosmizse, Jánoshalma, Kecel, Kunszentmiklós, Soltvadkert, Bácsalmás, Solt, Kerekegyháza, Szabadszállás, Izsák, Mélykút, Tompa, Dunavecse vagy Hajós.

Nyáron se kellemes, ha a lakás még a kinti hőmérsékletnél is melegebb, de ha télen is azt tapasztaljuk, hogy szinte lehetetlen felfűteni a lakást, akkor a nyílászárókat feltétlen meg kell nézni.

Ha már az időjárás viszontagságai ellen sem nyújt biztos megoldást egy ablak, akkor bizony cserélni kell, nem érdemes tovább várni. Amikor már azt tapasztaljuk, hogy szinte befúj a kinti hideg, mert az ablakok annyira korszerűtlenek vagy vetemedettek, hogy nem szigetelnek megfelelően, akkor szintén mindenképp cseréltessük ki a régi nyílászáróinkat.

Nem csak az idő vasfoga miatt érdemes kicserélni a nyílászárót, hanem spórolási célzattal is

Nem csak a vetemedés miatt jöhet be a kinti hideg, hanem a rosszul záródó ablakok miatt is. Ha nem zár rendesen az ablak, mert az sokéves használat már rajta hagyta a nyomát, akkor bizony szintén előfordulhat, hogy az utcát fűtjük hónapokig. Ilyenkor sem szabad halogatni az nyílászárók cseréjét, hiszen a rosszul záródó ajtó nem csak a hideget, de a betörőt sem fogja kint tartani.

A saját és a családunk biztonsága érdekében időben gondoskodjunk a nyílászárók cseréjéről. A fűtésszezon előtt érdemes ellenőrizni, hogy fogják-e bírni a meglévő nyílászárók a telet.

Persze nem csak akkor érdemes kicseréltetni, ha már nagyon nagy a baj. Sokan spórolási célzattal is korszerűsítenek. Ha szeretnénk egy energetikailag hatékonyabb otthont, akkor a fűtés korszerűsítése mellett érdemes az ablakokat és az ajtókat is kicseréltetni.

Egy jól megválasztott 2 vagy 3 rétegű üvegezéssel szerelt nyílászáróval rengeteget lehet spórolni a fűtés-hűtés szempontjából, és egy jó árnyékolóval kiegészítve még a klíma beszerelését is megspórolhatjuk akár.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!