Milyen garázskaput válasszon a Fejér megyei Abán?

harmonika ajtó, műanyag nyílászáró, műanyag ajtó, műanyag ablak
Miért válasszon harmonika ajtót otthonába a Zala megyei Zalakaroson?
2019-10-09
műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Balatonboglár, fa nyílászáró, fa nyílászáró Balatonboglár, műanyag ablak, fa ablak
Hogyan készüljön fel a nyílászáró cserére a Vas megyei Sárváron?
2019-10-16
Összes

Milyen garázskaput válasszon a Fejér megyei Abán?

műanyag ablak, műanyag nyílászáró, műanyag ablakok, műanyag nyílászárók

Az ideális garázskapu kiválasztása laikusok számára sokkal nehezebb feladat, mint azt gondolnák. A döntések során sokkal inkább dönt a termék ára, mint funkcionalitása. Pedig ezek a garázskapuk sokkal több funkciót látnak el, mint az gondolnák.

Nem csak biztonsági szempontból fontosak a garázskapuk, de az időjárástól való védelem miatt is. Egy hőszigetelt garázskapu nem csak az autóját, de a garázsban tárolt értékeket is megóvhatja a fagytól vagy a hőségtől.

Ez pedig fontos szempont az olyan Fejér megyei településeken is, mint amilyen Székesfehérvár, Dunaújváros, Mór, Sárbogárd, Bicske, Gárdony, Ercsi, Enying, Polgárdi, Pusztaszabolcs, Martonvásár, Velence, Csákvár, Rácalmás, Aba, Bodajk, Adony vagy akár Lovasberény.

A választás tehát nem könnyű, de íme, néhány szempont, amelyek biztosan előfordulnak a garázskapu kiválasztásakor.

Legyen az típus, dizájn vagy anyag kérdés, mindenképp megbízható kereskedőtől érdemes garázskaput vásárolni, aki garanciát is vállal a munkájáért. Továbbá fontos tényező, hogy esetleges meghibásodáskor az alkatrész pótolható legyen és az esetleges javításokat is vállalni tudják.

Tippek, hogy könnyebb legyen a döntés

A legfőbb szempont, amelyet érdemes átgondolni az a garázskapu típusa. A billenő és a szekcionált kapuk egyaránt népszerűek. Míg a billenő garázskapu előnye, hogy olcsóbb kategória addig a hátránya, hogy általában nem szigetelt. Ez akkor okoz problémát, ha a garázs a ház előterében található, így a szigetelés nélküli garázskapuk nem sok védelmet képesek nyújtani a téli hideg ellen.

A szekcionált garázskapu már szigetelt változatban is kérhető, továbbá helytakarékosság szempontjából az egyik legjobb választás. A dizájn is fontos eleme a választásnak, hiszen érdemes úgy választani, hogy harmonizáljon a házzal, szerencsére már többféle színben elérhetőek a kapuk így bárki találhat magának szekcionált garázskaput.

garázskapu, szekcionált garázskapu, garázsajtó, szekcionált garázsajtó, eurodoor

A harmadik szempont a biztonság kérdése, amely talán ugyanolyan fontos, mint maga az anyaga és típusa. Az autó és egyéb értékek védelme miatt érdemes olyan garázskaput választani, amely ugyanannyira védi garázsát, mint a bejárati ajtaját.

Az anyag tekintetében a tartósság és a karbantartás az, amely a legfőbb szempont. Míg az acél tartós és karbantartást szinte alig igényel addig a PVC még ennél is kevesebbet. A fa viszont anyagát tekintve az egyik legkényesebb anyag, amely bár tartós, de csak akkor, ha megfelelően karbantartják.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!