Milyen előnyei vannak a minőségi árnyékolóknak a Veszprém megyei Balatonalmádiban?

garázskapu, szekcionált garázskapu, garázsajtó, szekcionált garázsajtó, eurodoor
Miért válasszunk szekcionált garázskaput a hagyományos megoldások helyett a Vas megyei Őriszentpéteren?
2020-08-30
Hogyan készítsük fel ablakainkat az őszre a Győr-Moson-Sopron megyei Fertődön?
2020-09-06
Összes

Milyen előnyei vannak a minőségi árnyékolóknak a Veszprém megyei Balatonalmádiban?

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Oroszlány, műanyag ablak, műanyag ablak Oroszlány, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok

Ha árnyékolásról van szó, sokan megelégednek a hagyományos sötétítő függönyökkel, mondván, ezeket olcsón be lehet szerezni, és lényegében ellátják azt a funkciót, amit egy árnyékolónak kell.

Amennyiben csak annyi a célunk, hogy a szomszédok ne tudjanak belátni hozzánk, akkor valóban jó megoldás függöny, de ha jobban belegondolunk, a minőségi árnyékolóknak jóval több előnyös tulajdonságuk van annál, mintha megvédenek minket a kíváncsi tekintetektől.

Pedig egy minőségi árnyékoló nagyon fontos az olyan Veszprém megyei településeken is, mint amilyen Veszprém, Pápa, Ajka, Várpalota, Tapolca, Balatonfüred, Balatonalmádi, Zirc, Sümeg, Berhida, Devecser, Balatonfűzfő, Herend, Balatonkenese vagy akár Badacsonytomaj.

Attól függően, hogy külső vagy belső árnyékolókról van szó, számos előnnyel bírnak, amivel egy függöny nem.

Sokak számára az esztétika fontos szempont, amiben a belső árnyékolók verhetetlenek. De nem csak abban van komoly szerepük. A hőszigetelés egy nagyon fontos faktor az árnyékolók tekintetében, és ha megfelelőt választunk, akkor a fűtésszámlán is látszani fog, hogy milyen jó döntést hoztunk. Ez elsősorban a külső árnyékolók pozitív tulajdonsága, de van olyan belső megoldás is, ami szintén rendelkezik ezzel a képességgel.

Fény áteresztés és biztonság

Mivel az ablak a házak egyik sebezhető pontja, érdemes gondoskodni a védelmükről. A betörések egy részét az ablakon át szokták elkövetni, és ha olyan helyen van az ablak, amit mondjuk, takar a sövény, vagy más tereptárgy, szinte senkinek nem fog feltűnni, ha valaki betöri.

Ha elmegyünk nyaralni, vagy sokat vagyunk távol az otthonunktól, érdemes valamilyen külső védelmi vonallal ellátni az ablakokat. Ilyen esetben nagyon jó választás a zsalugáter vagy a redőny, hiszen mindegyik masszív anyagból készül és akár zárral is el lehet látni.

redőny, műanyag redőny, alumínium redőny, vakolható tokos redőny, maxi redőny

A redőnyök esetében még az okosotthon rendszerre is rá lehet kapcsolni, így időzítővel szabályozhatjuk a mozgásukat, vagy a munkahelyünkről le is engedhetjük, például egy vihar esetén.

A biztonság és az esztétika mellett még egy érv szól az árnyékolók mellett, mégpedig a fény áteresztés szabályozása. Egy függönnyel sosem fogunk tudni teljes sötétséget csinálni, de egy jól megválasztott árnyékolóval igen. Emellett a speciális megoldásokhoz is tudnak alkalmazkodni, mint például a tetőablak, ahol a függöny nem hatékony megoldás.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!