Milyen bejárati ajtót érdemes választani a Tolna megyei Dombóváron?

Aluplast Ideal 8000
Aluplast Ideal 8000, egy tökéletes műanyag ablak, passzívházakhoz a Somogy megyei Igalon is
2019-11-10
redőny, műanyag redőny, alumínium redőny, vakolható tokos redőny, maxi redőny
Miért váltsunk régi fa redőnyről korszerű műanyag redőnyre a Zala megyei Pusztamagyaródon?
2019-11-17
Összes

Milyen bejárati ajtót érdemes választani a Tolna megyei Dombóváron?

bejárati ajtó

Nem csak a házépítők teszik fel ezt a kérdést maguknak, hanem a lakás vásárlók is. Ugyanis még akkor is érdemes bejárati ajtót cserélni, ha egy használt ingatlan új tulajdonosaivá váltunk.

Így hát felmerül minden új ingatlantulajdonosban a kérdés, hogy a fa, a műanyag vagy az acél bejárati ajtó-e a legjobb megoldás? Természetesen mindegyik bejárati ajtó típusnak vannak előnyei és hátrányai, így mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik számára az ideális választás.

A bejárati ajtó fontos az olyan Tolna megyei településeken is, mint amilyen Szekszárd, Paks, Dombóvár, Bonyhád, Tolna, Dunaföldvár, Tamási, Bátaszék, Simontornya, Nagymányok, Gyönk, Hőgyész vagy Iregszemcse.

Az ajtók kiválasztásának szempontjai között kiemelkedő helyet kap a szigetelési képesség, a biztonság és persze a dizájn is. Szerencsére a legtöbb esetben már rengeteg szín és minta közül válogathatunk, ha szép bejárati ajtót keresünk.

Azonban a biztonság talán ennél is fontosabb, a magyar lakosság mégis sokszor inkább a bejárati ajtó ára alapján hozza meg a végleges döntését. Vegyük hát sorra az egyes bejárati ajtók előnyeit és hátrányait, hogy a számunkra legjobb ár-érték arányú változatot szerezhessük be ingatlanunk számára.

Fa, műanyag és acél bejárati ajtók: előnyök és hátrányok

A műanyag bejárati ajtók népszerűségéhez nem is férhet kétség, hiszen alacsony árfekvés mellett képesek kedvező hőszigetelési képességet felmutatni. Méretválasztékuk, színválasztékuk és különböző mintával kombinált lehetőségeik pedig szinte végtelenek.

Hátrányként talán a műanyag jellegű tucat termék hatás említhető meg ezeknél a bejárati ajtóknál. Sok esetben pedig elöregedésükkor kifakulhatnak és légzárásuk is csökken. Biztonság szempontjából pedig a műanyag ajtók szerepelnek legrosszabbul (ha a legolcsóbb, alapverzióhoz ragaszkodunk).

bejárati ajtó, bejárati ajtók, beltéri ajtó, beltéri ajtók, fa bejárati ajtó, műanyag bejárati ajtó

A fa ajtók sokkal jobb minőségű érzést keltenek, és természetes hatást biztosítanak. A könnyen megmunkálható alapanyag előnye, hogy minden stílushoz kiválóan illeszkednek és kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Hátrányuk, hogy rendszeres karbantartást igényelnek és idővel elvetemedhetnek, ami szigetelési és zárási problémákat is okozhat. Betörésvédelmi szempontból, többletköltség nélkül csak kis mértékben ellenállóbbak, mint a műanyag bejárati ajtó társaik.

Bár a műanyag és a fa ajtók is tökéletes megoldást nyújthatnak, az acél ajtók biztonsági szempontból a legjobbak, ám cserébe a legköltségesebbek is. Bár jó hőszigetelő képességgel is rendelkeznek, az alsó kategóriás termékek hamar tönkremennek, így rövid élettartamúak.

Érdemes tehát szétnézni és egy-egy konkrét bejárati ajtó tulajdonságait összevetve meghozni a nagy döntést, hogy a számunkra legoptimálisabb nyílászárót szereltethessük be.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!