Mikor döntsünk a belső árnyékolók mellett a Tolna megyei Iregszemcsén?

Milyen külső árnyékolók használhatóak a Somogy megyei Balatonbogláron?
2020-08-16
Melyik ablak esetében üti fel a fejét a penész a Zala megyei Lentiben?
2020-08-23
Összes

Mikor döntsünk a belső árnyékolók mellett a Tolna megyei Iregszemcsén?

Ha árnyékolót választunk, az első kérdés mindig az, hogy külső vagy belső árnyékoló legyen-e.

Ha csak a fény megszűrése a cél és kisebb költségvetéssel rendelkezünk, akkor egy belső árnyékoló lesz számunkra a jó megoldás az olyan Tolna megyei településeken is, mint amilyen Szekszárd, Paks, Dombóvár, Bonyhád, Tolna, Dunaföldvár, Tamási, Bátaszék, Simontornya, Nagymányok, Gyönk, Hőgyész vagy Iregszemcse.

A belső árnyékolókból is számos fajta létezik, jó, ha tudjuk, melyik mit tud, vagyis mennyire szűri meg a fényt. Az enyhe fényszűréstől a teljes sötétet eredményező típusokig választhatunk, attól függően, hogy milyen igényekkel is rendelkezünk. Ezt érdemes előre tisztázni, nehogy később csalódás érjen minket.

Mielőtt elkezdünk keresgélni a számos lehetőség között, határozzuk meg, mennyire szeretnénk megszűrni a fényt.

Kisbabánk van, akit nappal is szeretnénk sötétben altatni? Esetleg csak a szomszédok kíváncsi tekintetétől szeretnénk megszabadulni? Talán a nyári kánikulában a meleget is kint szeretnénk tartani a lakásból?

Ha nincs lehetőségünk külső árnyékolót beszereltetni, ezeket belső megoldásokkal is el tudjuk érni, csak jól kell választanunk a számos lehetőség közül.

Mit válasszunk: rolettát, reluxát vagy szalagfüggönyt?

Ha már döntöttünk, hogy belső árnyékolót választunk, jön a következő kérdés, mi legyen: roletta, reluxa vagy szalagfüggöny? Mindegyikből létezik vastagabb és vékonyabb fajta, olyan, ami csak megszűri a fényt, és olyan is, ami fényzáró.

A belső árnyékolók nagyban befolyásolják egy szoba hangulatát és esztétikáját, így ezt is vegyük számításban, mielőtt választunk. Attól nem kell tartanunk, hogy nem fogjuk megtalálni a megfelelő árnyalatot vagy színt, hiszen ebben a tekintetben mindegyik belső árnyékoló széles termékpalettával rendelkezik.

Ami segíthet a döntésben, az az árnyékoló anyaga. A reluxák anyaga fém vagy fa, míg a roletta textil. A szalagfüggöny alapanyaga szintén textil, de műanyag is létezik, ebben a tekintetben talán a legszélesebb a választék.

A mozgatás tekintetében is többféle megoldás létezik, modernebb és régi kivitelű is, az alapján döntsünk, hogy mennyit fogjuk mozgatni és az adott fajta azt mennyire fogja bírni. Az ablakok tájolása is lényeges kérdés, hiszen nem mindegy, hogy mennyi fényt enged be alapból az ablak, és hogy ebben mennyire segíti vagy gátolja majd az árnyékoló.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!