Mik a műanyag ablak előnyei a Veszprém megyei Balatonfüreden?

Műanyag vagy alumínium párkány? Melyiket válasszuk a Fejér megyei Velencén?
2020-07-22
fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, fa ajtó, fa ajtók
Tények és tévhitek a fa ablakokról a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőszentmiklóson
2020-07-29
Összes

Mik a műanyag ablak előnyei a Veszprém megyei Balatonfüreden?

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Balatonboglár, fa nyílászáró, fa nyílászáró Balatonboglár, műanyag ablak, fa ablak

Amikor elérkezik a nyílászárók cseréjének ideje, az első kérdés, amire választ kell adnunk, hogy műanyag vagy fa ablak legyen-e az új nyílászárónk. Számos tévhit kering mindegyikről, így ember legyen a talpán, aki egyszerűen tud dönteni.

Természetesen nincs ez másként az olyan Veszprém megyei településeken sem, mint amilyen Veszprém, Pápa, Ajka, Várpalota, Tapolca, Balatonfüred, Balatonalmádi, Zirc, Sümeg, Berhida, Devecser, Balatonfűzfő, Herend, Balatonkenese vagy akár Badacsonytomaj.

Érdemes számba venni a tényeket és persze az előnyöket, hogy jó döntést tudjuk hozni az új nyílászáróról. A műanyag ablakok tekintetében sok pozitív tulajdonságot fogunk tudni felsorolni, amik megkönnyíthetik a döntésünket. Elsősorban mindig az alapján hozzunk döntés, amelyik szempont számunkra fontos az új nyílászárók esetében.

Ha az ár a döntő érv, akkor a műanyag ablaknak máris lesz egy plusz pontja a listánkon, ugyanis lényegesen olcsóbb, mint a fa ablak. A másik szempont, ami alapján dönteni szoktak a leendő vásárlók, az a karbantartás mértéke. A műanyag ablakok minimális törődést igényelnek, mindössze évente érdemes megolajozni a vasalatokat, és az éves nagytakarítások során áttörölni a gumirészeket, hogy ne keményedjenek be. Ezen túl semmiféle komolyabb törődést nem igényelnek, nem úgy, mint a fa ablakok.

Tévhitek, amik ne tántorítsanak el minket!

A tények mellett rengeteg tévhit is van a műanyag nyílászárókról, ami elrettenthet minket, pedig ezek egy része egyáltalán nem is igaz. Sokan azért nem választják a műanyag ablakot, mert azt hiszik, csak fehér színben létezik és ők valami más, egyedi megoldást keresnek, olyasmit, ami illik az otthonuk dizájnjába.

Pedig manapság már nem csak különböző színekben lehet kérni a műanyag ablakokat, de akár fahatású mintával is. Akkor sem kell lemondanunk tehát az egyediségről, ha a műanyag ablak mellett döntünk.

A másik elrettentő tévhit a műanyag ablakokkal kapcsolatban a penész. Senki sem szeretné, ha felütné a fejét nála ez a gombafajta és nagyon sokszor ezt a műanyag ablaknak tulajdonítják, pedig alapvetően nem a nyílászáró tehet a penész megjelenéséről.

A legtöbb esetben a rossz szellőztetés az oka, ha valaki keveset vagy egyáltalán nem szellőztet, de okozhatja a nem megfelelő szigetelés, vagy a csöpögő csövek. Ha kétségeink vannak, érdemes szakembertől érdeklődni, hogyan kerülhetjük el a penész megjelenését.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!