Mik a garázskapu választás főbb szempontjai a Zala megyei Nagykanizsán?

Festhető-e a műanyag ablak a Tolna megyei Tamásiban?
2020-06-03
harmonika ajtó, műanyag nyílászáró, műanyag ajtó, műanyag ablak
A harmonika ajtók előnyei és hátrányai a Fejér megyei Dunaújvárosban
2020-06-10
Összes

Mik a garázskapu választás főbb szempontjai a Zala megyei Nagykanizsán?

Minden gépjármű hálás, ha a napjait vagy az éjszakáit egy védett garázsban töltheti. Ha már eldöntöttük, hogy a legjobbat akarjuk az autónak, akkor arról is döntenünk kell, milyen garázskaput válasszunk.

Egy megfelelő garázskapu fontos lehet az olyan Zala megyei településeken is, mint amilyen Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Lenti, Zalaszentgrót, Hévíz, Letenye, Zalalövő, Pacsa, Zalakaros, Pusztamagyaród, Nova vagy Bak.

Mivel ezt nem csak pár hónapra, hanem évtizedekre választjuk, érdemes alaposan tájékozódni a lehetőségeinkről. Ahhoz, hogy a legjobb garázskaput választhassuk, tisztába kell lennünk vele, hogy a házunkhoz és persze az igényeinkhez melyik megoldás passzol leginkább. De mik is legyenek a garázskapu kiválasztás főbb szempontjaink?

Az első fontos szempont a garázskapu rendeltetése, vagyis, hogy milyen a felhasználás intenzitása. Teljesen más igényeknek kell megfelelnie egy csendes külvárosi háznál, vagy egy többlakásos társasház esetén.

Míg a családi ház esetben napi 3-4 nyitással számolhatunk, addig a társasháznál már ez hatványozottan több lesz. Ugyanez a helyzet, ha ipari célokra választunk garázskaput. Az esztétika sem elhanyagolható szempont. Ebben a tekintetben az ipari célokra gyártott garázskapuk esetében jóval szűkebb a választék, mint a lakossági felhasználás esetén.

Biztonsági és szigetelési szempontok is számítanak a garázskapuknál?

Amit szintén figyelembe kell vennünk, az a garázskapu helyigénye. Tudnunk kell, hogy mekkora ajtónyílásba szánjuk a garázskaput és természetesen a működéshez szükséges vasalatoknak is el kell férniük.

garázskapu, szekcionált garázskapu, garázsajtó, szekcionált garázsajtó, eurodoor

Ha kicsi a hely, be kell érnünk kompromisszumos megoldásokkal, amik nehézkessé tehetik a szigetelést, vagy nagyon megdobják az árat. Ha már a szigetelésnél tartunk, az sem egy elhanyagolható szempont. Jó, ha tisztába vagyunk vele, hogy a tájolás nagyban befolyásolja a lehetőségeinket.

Ami szintén fontos, az a biztonság. A garázskapu is nyílászáró, így lényeges szempont, hogy ellen tudjon állni az illetéktelen behatolásnak. Persze minden feltörhető, de nem mindegy zajtalanul, másodpercek alatt, vagy negyedórás munkával és némi háttérzajjal kísérve.

Utolsó, de szintén nem elhanyagolható szempont a garázskapu ára. A legjobb ár-érték arányú kapuk a szekcionált garázskapuk. Minden egyedi igény és kívánság növeli a kapu árát, ezért jól fontoljuk meg, hogy milyen igényeknek kell megfelelnie.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!