Miért válasszunk fa ablakot a Vas megyei Szentgotthárdon?

Műanyag nyílászárókról tények és tévhitek a Fejér megyei Székesfehérváron
2020-03-15
műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Oroszlány, műanyag ablak, műanyag ablak Oroszlány, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok
Redőnyt szeretnénk, de melyiket is válasszuk a Veszprém megyei Várpalotán?
2020-03-22
Összes

Miért válasszunk fa ablakot a Vas megyei Szentgotthárdon?

fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, fa ajtó, fa ajtók

Az elmúlt években a műanyag nyílászárók térhódításának köszönhetően, sokan ódzkodtak fa ablakot vagy ajtót választani. Félnek a karbantartástól vagy a vetemedéstől.

Nem árt azonban, ha tudjuk, hogy egyiktől sem érdemes tartanunk. Olcsóbb árfekvés ide, könnyebb karbantarthatóság oda, a fa ablakok mégsem kerülnek le soha a nyílászárók kínálatából.

Nincs ez másként az olyan Vas megyei településeken sem, mint amilyen Szombathely, Sárvár, Kőszeg, Körmend, Celldömölk, Szentgotthárd, Vasvár, Bük, Vép, Csepreg, Répcelak, Jánosháza vagy Őriszentpéter.

A fejlesztéseknek köszönhetően pedig a fa ablakok is kifogástalanul zárnak, a penészesedés itt is okozhat problémát, de ezen persze a megfelelő szellőztetéssel könnyen segíthetünk, akárcsak a műanyag nyílászárók esetében.

Sokan azt gondolják, hogy a fa lélegzik, ezért vetemedni is fog. A mai eljárásoknak köszönhetően a fa nagymértékben ki van szárítva, mindemellett különböző vízzáró réteget, pácot és festéket is kap, mielőtt beszerelésre kerülne az új fa nyílászáró.

Természetesen utólag is előfordulhat a probléma, de ez a fa ablak nem megfelelő karbantartásának köszönhető. Ez sokakat elrettenthet, de a karbantartástól sem kell félni. Egy kis odafigyeléssel a fa ablak lakásunk vagy házunk örök dísze és védelmi vonala lehet.

Mire figyeljünk a fa ablakok karbantartásánál?

Ahhoz, hogy sokáig jó állapotban maradjanak, a fa ablakok megfelelő törődést igényelnek. Felületkezelésre akkor van szükség, ha natúr fa ablakot választunk. Ebben az esetben mindenképp válasszunk valamilyen jó minőségű vastag lazúrt.

Rengetegféle színben elérhetőek, így kiválaszthatjuk a nekünk legjobban tetsző árnyalatot. Emellett UV-védelmet is biztosít a fa ablak számára, és a felpattogzástól sem kell tartanunk. Öt-hat évente érdemes megismételnünk ezt a folyamatot.

A fa ablakok üvegét, ahogy minden a műanyag nyílászáróét is, tisztán kell tartanunk. Ügyelve az esetleges sérülésekre és karcolásokra, mindig puha ruhával és mosószeres vízzel legalább havonta tisztítsuk meg az üveget.

A védelem és a tisztítás mellett gondoskodjunk rendszeres karbantartásról is. A gumiszigetelést érdemes félévente áttörölni. Ahhoz, hogy a gumi ne repedezzen be, használjunk glicerint. A vasalatokat is félévenként ajánlott beolajozni, hogy megakadályozzuk a kopást, és a zárszerkezet kifogástalanul fog működni.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!