Melyik ablak esetében üti fel a fejét a penész a Zala megyei Lentiben?

Mikor döntsünk a belső árnyékolók mellett a Tolna megyei Iregszemcsén?
2020-08-19
fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, fa ajtó, fa ajtók
A fa ablak tényleg drágább, de jobb is az olyan Fejér megyei településen, mint Csákvár?
2020-08-26
Összes

Melyik ablak esetében üti fel a fejét a penész a Zala megyei Lentiben?

Akár fa, akár műanyag ablakokról van szó, rengeteg tévhit kering az interneten. A penészhez kapcsolódik az egyik legnagyobb, mivel sokan vélik úgy, hogy az új ablakkal együtt ez is meg fog jelenni.

Ez a tévhit a nyílászárókkal kapcsolatosan sajnos népszerű az olyan Zala megyei településeken is, mint amilyen Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Lenti, Zalaszentgrót, Hévíz, Letenye, Zalalövő, Pacsa, Zalakaros, Pusztamagyaród, Nova vagy Bak.

Ez a hiedelem főleg a műanyag ablakokhoz kapcsolódik, de a fa ablakok ellenérv listáján is előkelő helyen szerepel. Ha megjelenik valahol a penész, azt legtöbb esetben az ablaknak tulajdonítják, pedig valójában nincs is hozzá köze. Lehat fából vagy műanyagból is az ablak, a penész meg tud telepedni, de nem a nyílászáró anyaga miatt.

Na de akkor mi okozza a penészt? A legtöbb esetben a rossz szellőztetés. A penész a párát és a nedvességet szereti. Sokszor fordul elő, hogy kicseréltetjük a régi, rosszul szigetelt ablakainkat újra, és mivel a szigeteléssel nincs több gond, a pára és a meleg nem fog tudni távozni úgy, mint eddig.

Ha nem gondoskodunk a megfelelő szellőztetésről, bizony számolnunk kell a penészesedéssel, de ez ne legyen kifogás a műanyag ablak vagy a fa nyílászáró ellen, hiszen ha hetente egyszer jól átszellőztetjük a lakást, vagy naponta 15 percig kinyitjuk az ablakot, ezt mind megelőzhetjük.

Miért tartanak az emberek a műanyag ablakoktól?

De nem csak a penész miatt ódzkodnak sokan a műanyag ablakoktól. Ha műanyagra gondolunk, sokaknak a silányság jut az eszükbe, illetve, hogy nagyon mű az egész.

Lelki szemeik előtt már meg is jelenik a hófehér ablakkeret, ami elüt a házuk vagy a lakásuk mostani látképétől, és inkább fa ablakot választanak, mert annak legalább a színét befolyásolni tudják egy kis festékkel. Pedig a műanyag ablakoknak is széles a színpalettája, sőt, manapság már famintázatban is lehet rendelni.

A silányság sem állja meg a helyét, hiszen a legtöbb cég már jó minőségű ablakokat gyárt és forgalmaz, amik nagyon sokáig megmaradnak, tartósak, és szinte semmilyen karbantartást nem igényelnek.

Persze szó sincs arról, hogy ne létezne gagyi műanyag ablak, de ha minőségi és megbízható céget választunk ezzel sem lesz gond. Amitől még sokan tartanak a műanyag ablak esetében, hogy nem környezetbarát. Kevesen tudják, de a gyártás során már egyre többen választják a környezetkímélő megoldásokat.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!