Mégis hogyan tudjuk kívülről letakarítani a bukó ablakokat a Fejér megyei Polgárdiban?

szalagfüggöny, szalagfüggöny Szentlőrinc, műanyag ablak, műanyag ablak Szentlőrinc
Belső árnyékolástechnikai módszerek a Zala megyei Keszthelyen
2018-12-19
műanyag ablak, műanyag nyílászáró, műanyag ablakok, műanyag nyílászárók
Hány fajta műanyag ablak létezik? Mindegyik elérhető a Vas megyei Vépen?
2019-01-02
Összes

Mégis hogyan tudjuk kívülről letakarítani a bukó ablakokat a Fejér megyei Polgárdiban?

műanyag ablak, műanyag nyílászáró, bukó ablak

A háziasszonyok szerint a mosogatás után az ablak tisztítás a másik olyan házimunka, amelyet a legtöbben végsőkig szoktak halogatni és a végén sem nagy lelkesedéssel állnak neki. Nincs ez másként természetesen az olyan Fejér megyei településeken sem, mint Székesfehérvár, Dunaújváros, Mór, Sárbogárd, Bicske, Gárdony, Ercsi, Enying, Polgárdi, Pusztaszabolcs, Martonvásár, Velence, Csákvár, Rácalmás, Aba, Bodajk, Adony vagy Lovasberény.

Ez nem csak azért van így, mert szinte biztos, hogy a szépen letisztított, gyönyörű ablak után esni fog az eső, hanem mert vannak olyan ablakok, melyeket nehéz elérni, vagy nehéz őket kinyitni ahhoz, hogy szépen le lehessen takarítani.

Az egyik ilyen ablaktípus, amelynek a takarítása előtt általában vakargatják a fejüket az emberek, a bukó ablakok.

A bukó ablaktisztítás titka

A bukó ablak legfőbb jellemzője, hogy a szárny csak egy irányba buktatható.

Olyan helyiségekbe ajánlott az ilyen típusú ablakot beszereltetni ahol nagyon fontos, hogy folyamatosan tudjon beáramolni a friss levegő, ám a helyhiány miatt lehetetlen normál, kinyitható ablakot beszerelni.

Mivel ezek az ablakok nem nyithatóak ki rendesen, első ránézésre tisztításuk is bonyolultnak tűnik. Mégis hogyan lehet egy olyan ablaknak a kinti felét megtisztítani, ami nem nyitható ki teljesen?

Ez főleg olyankor nehéz, amikor egy emeleti ablakról beszélünk, hiszen ilyenkor nem lehet azt megoldani, hogy az udvarról tisztítjuk le az ablak külső felét.

A megoldás szerencsére rendkívül egyszerű, sokan még sincsenek tisztába vele.

A gyártás és beszerelés során, természetesen gondolnak arra a szakemberek, hogy van olyan eset, amikor ezeket az ablakokat is ki kell nyitni és ilyen lehet például az ablak takarítása is

Éppen ezért kialakítottak az ablakon egy olyan kiakasztható részt, amelynek köszönhetően a bukó ablakokat is ki lehet nyitni.

Az ablak tetején található ez a kipattintható rész, amely után az ablakot vízszintesen ki lehet dönteni és így könnyen, biztonságosan és egyszerűen le tudjuk takarítani az ablakkeretet, illetve az üveg külső felét is.

Tisztítás után pedig egy határozott mozdulattal akasszuk vissza ezt a rész a helyére. A beakasztó mozdulat után pedig az ablakunk újra csak bukó szögben tud majd kinyílni, immáron megtisztított, ragyogó állapotában.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!