Mediterrán hangulatú, klasszikus kültéri árnyékolás a Pest megyei Biatorbágyon

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Balatonboglár, fa nyílászáró, fa nyílászáró Balatonboglár, műanyag ablak, fa ablak
Mikor cseréljünk ablakot a Bács-Kiskun megyei Kecelen?
2019-04-17
szúnyogháló, szúnyogháló Pest megye, szúnyogháló Szigetszentmiklós
UV védelem egy szúnyoghálóban? Lehetséges ez a Baranya megyei Sásdon is?
2019-04-28
Összes

Mediterrán hangulatú, klasszikus kültéri árnyékolás a Pest megyei Biatorbágyon

zsalugáter, zsalugáter Kalocsa, műanyag ablak, műanyag nyílászáró, Zalaegerszeg, műanyag ablakok Zalaegerszeg, műanyag nyílászárók

A zsalugáter az ablakaink nyílószárnyainak elmozdítható, pontos illeszkedéssel zárható, eső és napfény ellen védő, de réses nyithatósága miatt szükség esetén napfényt is beengedő része.

Magyarországon a kisnemesi körökből terjedt el a polgárosodás jeleként, használata azonban nem vált általánossá. Nem volt ez másként az olyan Pest megyei településeken sem, mint amilyen Százhalombatta, Érd, Dunaharaszti, Budakeszi, Budaörs, Szigetszentmiklós, Dabas, Szigethalom, Törökbálint, Biatorbágy, Tököl, Ráckeve, Ócsa, Halásztelek vagy Dunavarsány.

Manapság a zsalugáterrel visszahozható a régi idők hangulata, igazi látványosságot ad az épületnek. Az esztétikai szempontok mellett meg kell említeni az árnyékolási hatékonyságukat is, hiszen a zsalugáterek távol tartják az ablakainkat a forró napsugaraktól. További előnyük, hogy bármilyen ablak típusokra utólag is könnyen felszerelhetőek.

A zsalugáter szerkezete lamellás, így a levegő és a szűrt fény is betud áramolni rajtuk keresztül. Ha viszont szeretnénk ezt a fényt is kiszorítani otthonunkból, akkor nekünk a legjobb választás a spaletta.

A spaletta tömör szerkezetű, általában kültéri árnyékoló eszköz. Ezek a fából készült, robosztus árnyékolók nemcsak nyáron, hanem télen is kifejtik áldásos hatásukat rendkívül jó hőszigetelő képességükkel védik ablakainkat.

Az ideális zsalugáter

Elérhetőek csupán dísz zsalugáterek, ezeket csak díszítés céljából szerelik az épület ablakaira. Ilyeneket szoktak használni például a múzeumoknál, a skanzenekben és más régebbi házaknál.

Az sem jelent problémát, ha az ablakunk nagy felületű, ezekre két oldalra nyíló zsalugátert ajánlunk. Az íves kialakítású ablakokra is előszeretettel kérik a zsalugátereket.

zsalugáter, zsalugáter Kalocsa, műanyag ablak, műanyag nyílászáró, Zalaegerszeg, műanyag ablakok Zalaegerszeg, műanyag nyílászárók

Kétfajta zsalugáter létezik a piacon. Az egyik a fix lamellás, itt nem állítható a beszűrődő fény ereje. A másik fajta a mozgatható zsalugáter. Ennek lamellái szabadon mozgathatók, akár teljesen is bezárhatóak.

A több száz éves klasszikus hangulatú épületektől kezdve, a legmodernebb megjelenésű villákon át, a minimál stílusig, majdnem minden épületre kapható már tökéletesen odaillő zsalugáter.

A rengeteg szín közül biztosan megtaláljuk azt, amelyik a leginkább illik a házunk stílusához. Környezetbarát módon akadályozhatjuk meg a zsalugáterek segítségével a beltér nem kívánatos felmelegedését.

Nem csak a melegben nyújt megfelelő védelmet egy zsalugáter, hanem jégeső, szélvihar, hózápor ideje alatt is védi ablakaiknak, nyílászáróinkat.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!