Kis helyekre harmonika ajtó a Baranya megyei Szigetváron

roletta, szalagfüggöny, árnyékolás, árnyékoló
Amit fontos tudni a rolettáról a Pest megyei Budakeszin is
2020-04-05
Mikor érdemes ablakot cserélni a Somogy megyei Barcson?
2020-05-31
Összes

Kis helyekre harmonika ajtó a Baranya megyei Szigetváron

harmonika ajtó, műanyag nyílászáró, műanyag ajtó, műanyag ablak

Sokan ódzkodnak a harmonika ajtóktól, pedig a mai modern típusok praktikus és esztétikus megoldások lehetnek a szűk vagy kisméretű helyiségek esetén.

Éppen ezért, előszeretettel használják a harmonika ajtókat az olyan Baranya megyei településeken is, mint amilyen Pécs, Komló, Mohács, Szigetvár, Siklós, Szentlőrinc, Kozármisleny, Harkány, Pécsvárad, Bóly, Sásd, Sellye, Villány, Mágocs, Bikal vagy Szászvár.

Mindössze néhány dologra kell odafigyelnünk, amikor harmonika ajtó vásárlásra adjuk a fejünket. A minőség ebben az esetben is nagyon fontos. Ha nem a legjobb minőségű harmonika ajtót választjuk, ne lepődjünk meg, ha nyitásnál-csukásnál kattogó vagy nyikorgó hangot hallunk, mert a vékony ajtófelület behajlik. De ha megfelelő márkát választunk, ezt könnyen elkerülhetjük.

A legtöbb harmonika ajtó már akadálymentes csúszó mechanizmussal rendelkezik, ami csendes és masszív, így a folyamatos igénybevétel esetén sem fog kattogni.

Vásárláskor figyeljünk rá, hogy a panelek vastagsága 8-10 mm-né ne legyen kisebb, hiszen ez a vastagság már megfelelő merevséget és stabilitást biztosít a harmonikaajtónak. Esztétikai szempontból is érdemes a minőség felé hajlani az olcsóbb ajtókkal szemben. Az alacsonyabb árfekvés nagyobb elhasználódási esélyt jelent.

Rugalmas vagy merev rögzítés a jobb választás?

A panelek rögzítésénél választhatunk rugalmas vagy merev kivitelt. Jó, ha tudjuk, hogy a merev rögzítés lényegesen drágábbá teszi a harmonika ajtót, mint a rugalmas.

Ennek ellenére bátran választhatjuk a rugalmas típust, hiszen vannak már olyan jó minőségű megoldások, amikre a gyártó garanciát is vállal, hogy a harmonika ajtó bírni fogja az igénybevételt.

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró csere, műanyag ablak, műanyag ablak csere, nyílászáró csere, ablak csere

Dönthetünk arról is, hogy szeretnénk-e zárat a harmonika ajtóra vagy sem. WC vagy fürdőszoba esetén érdemes zárral felszerelt kivitelű harmonika ajtót választani, erre is többféle megoldás létezik már.

Az ár mellett beszédes lehet az ajtók garanciaideje is. A gyártók átlagosan 2-4 évig vállalnak garanciát a harmonika ajtókra. Ennél kevesebb idővel rendelkező vagy garancia nélküli ajtókat inkább ne válasszunk, hiszen hasonló áron már több évnyi garanciával ellátott minőségi harmonika ajtót is találhatunk.

Ha már eldöntöttük, milyet is szeretnénk, jöhet a méricskélés. A harmonika ajtók nagy előnye, amellett, hogy kis helyen elfér, a magasságát és a szélességét is lakásunkhoz igazíthatjuk.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!