Kiegészítők fontossága ablakcsere alkalmával a Tolna megyei Pakson

Miért van minden ablaknak szüksége az ablakpárkányra a Somogy megyei Balatonföldváron is?
2019-10-02
harmonika ajtó, műanyag nyílászáró, műanyag ajtó, műanyag ablak
Miért válasszon harmonika ajtót otthonába a Zala megyei Zalakaroson?
2019-10-09
Összes

Kiegészítők fontossága ablakcsere alkalmával a Tolna megyei Pakson

Talán úgy gondolhatjuk, hogy a mi feladatunk be is fejeződik akkor, ha megrendeljük és helyére tetetjük a minőségi műanyag nyílászáróinkat és alumínium redőnyeinket. Pedig az apróbb kiegészítőkre legalább akkora szükség van, mint magára a műanyag ablakra.

Nagyon fontos, hogy a kiválasztott nyílászárókhoz a megfelelő minőségű kiegészítő eszközöket válasszuk. Ennek az esztétika mellett nagyon fontos szerepe van az időjárási körülmények okozta károk kiküszöbölésében. Egy tökéletes minőségű anyagból gyártott takaróléc, toktoldó vagy ablakpárkány hozzájárul otthonunk további hang- és hőszigetelésében.

Érdemes a fentieket figyelembe venni az olyan Tolna megyei településeken is, mint amilyen Szekszárd, Paks, Dombóvár, Bonyhád, Tolna, Dunaföldvár, Tamási, Bátaszék, Simontornya, Nagymányok, Gyönk, Hőgyész vagy Iregszemcse.

Az ablakpárkánynak van talán a legfontosabb szerepe a felsorolt kiegészítők közül. Készülhet műanyagból, vagy alumíniumból is, de mindkét esetben fontos, hogy felülete UV stabil legyen.

Esztétikai szempontból pedig a legkedvezőbb, ha a két vége egy végzárónak hívott apró kis kupakkal legyen lezárva. Anyagán kívül (műanyag vagy alumínium) lehet még kettő csoportba sorolni ezeket az eszközöket, az egyik fóliázott, a másik pedig az anyagában színezett változat.

Nevéből könnyen tudjunk megtippelni, hogy az egyiket utólag egy színes fóliával vonják be, a másiknál pedig már gyártás során megszínezik.

Takaróléc és toktoldó szerepe

A következő fontos szerepe a takarólécnek van, amely segítségével a szerelés alatt keletkezett apróbb hézagokat, vagy purhab maradékot tudjuk eltakarni. Takarólécek között is kettő fő csoportot tudunk megemlíteni, az egyiket ragasztóval, a másikat pedig egy öntapadós réteggel tudjuk felhelyezni.

Fix keretes szúnyogháló, szúnyogháló

Praktikusság szempontjából az utóbbi minden bizonnyal sokkal kevesebb energiánkat emészti majd fel, hiszen nem kell külön a ragasztót beszerezni, egyszerűen a védőfóliát lehúzva már a helyére is illeszthetjük a lécet.

Toktoldónak hívjuk azt a kiegészítő eszközt, amelyet méretkülönbség esetén alkalmazunk. Illetve a kiemeléshez, merevítéshez is elengedhetetlen a használata. A toktoldó ugyanolyan műanyagból készül, mint maga a nyílászáró, ezért ügyelni kell arra, hogy színben is ugyanazt az árnyalatot válasszuk ki.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!