Kell egyáltalán ablakpárkány a Komárom-Esztergom megyei Tatabányán?

Hogyan készítsük fel ablakainkat az őszre a Győr-Moson-Sopron megyei Fertődön?
2020-09-06
Mitől függ, hogy külső vagy belső árnyékolót válasszunk a Bács-Kiskun megyei Bácsalmáson?
2020-09-13
Összes

Kell egyáltalán ablakpárkány a Komárom-Esztergom megyei Tatabányán?

A nyílászárók kiválasztása nagyon lényeges, és sokan rengeteg időt és energiát áldoznak arra, hogy megtalálják a tökéletes ablakot vagy bejárati ajtót.

Ez egyáltalán nem csoda, hiszen az ablak és az ajtó az elsődleges védelmi vonala a házaknak és a lakásoknak egyaránt, és a hőszigetelés szempontjából sem elhanyagolható a szerepük.

Komoly döntés tehát, hogy fa vagy műanyag ablak legyen-e, illetve milyen színű vagy mintázatú illik legjobban a ház látképébe. Az ablakpárkányok kiválasztásával korántsem töltünk ennyi időt, sőt van aki, egyáltalán nem szán rá idő.

Pedig az ablakpárkány sem elhanyagolható szempont az olyan Komárom-Esztergom megyei településeken sem, mint amilyen Tatabánya, Esztergom, Tata, Komárom, Oroszlány, Dorog, Nyergesújfalu, Ács, Kisbér, Tát, Lábatlan, Bábolna vagy éppen Bajna.

Az ablakpárkány nagyon hasznos, akár kívülre, akár belülre kerül. Ha kültérre tesszük, elvezeti az esővizet, de beltérben pedig esztétikai funkciót tölt be. Az ablakpárkány segítségével könnyebb lesz a takarítás és szebbé teszi a nyílászáró környezetét.

Sokszor dekorációs elemek is rákerülnek, sok esetben hasznos lakberendezési elemnek bizonyul. Vitathatatlan tehát, hogy nagyon hasznos tud lenni, így ha annyi időt nem is töltünk a kiválasztásával, mint az ablak estében, azért érdemes időt szánni rá.

Milyen ablakpárkányok közül válogathatunk?

Ahogy az ablakok esetében is, az elsődleges kérdés, amire választ kell adnunk, az az anyag, így van ez itt is, csak az ablakpárkány esetén műanyag és fém párkányok közül válogathatunk.

A műanyag párkányok hő- és fényállóak, emellett a nedvességet is bírják. Kemény PVC-ből készülnek, ezért igazán strapabíróak, így nem kell attól félnünk, hogy hamar elhasználódnak. Szín tekintetében sem kell csak a fehérrel beérnünk, hiszem többféle színben és mintázatban is megtalálhatóak.

A műanyag párkány jó választás lehet, ha azonban a hőszigetelés is lényeges szempont, akkor az alumínium párkány lesz a jobb megoldás. Kültérre és beltérre is használható, ugyanakkor szín tekintetben némiképp korlátozottabb a kínálat, mint a műanyag ablakpárkányok tekintetében.

Mielőtt döntünk, tegyünk fel magunknak a kérdést, hogy az esztétikum fontosabb, vagy a praktikum. Ha erre a kérdésre tudjuk a választ, akkor a döntés is egyszerűbb lesz.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!