Itt a nyár, árnyékoljunk napellenzővel a Győr-Moson-Sopron megyei Pannonhalmán is

Szúnyogháló
Amit a szúnyoghálókról tudni érdemes a Veszprém megyei Tapolcán
2020-06-17
Miért válasszunk függöny helyett külső vagy belső árnyékolót a Komárom-Esztergom megyei Bábolnán?
2020-06-24
Összes

Itt a nyár, árnyékoljunk napellenzővel a Győr-Moson-Sopron megyei Pannonhalmán is

napellenző, könyökkaros napellenző, napellenző Nova, könyökkaros napellenző Nova

A házak és lakások árnyékolására ma már számtalan megoldás létezik a redőnyöktől, a reluxákon át, a zsalugáterekig, a rolettákról már nem is beszélve.

Mindenki kiválaszthatja az igényeinek legmegfelelőbbet. Ez a kültéri árnyékolás esetén sincs másként. Nem csak családi házaknál, de társasházi lakásoknál is egyre növekvő igény például az erkély leárnyékolása. A régi, földbe szúrható napernyők már nem hatékonyak, célszerű tartósabb és hatékonyabb megoldást választani.

Ilyen megoldás a napellenző, amely egyre elterjedtebb az olyan Győr-Moson-Sopron megyei településeken is, mint amilyen Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Jánossomorja, Tét, Pannonhalma, Fertőszentmiklós, Fertőd, Lébény vagy akár Beled.

Számos kivitelben megtalálható, az állványos megoldástól a falra rögzíthető könyökkaros verzióig. A kiválasztásnál ne az ár, inkább az ár-érték arány döntsön. Persze a legfontosabb, hogy az igényeinkhez igazítsuk a napellenzőt és ne fordítva.

A választás előtt már el kell döntenünk, hogy hova szeretnék tenni, és hogy mik az alapvető igényeink. Falra akarjuk rögzíteni vagy sem? Mozgatható, illetve áthelyezhető legyen, vagy fix megoldásban gondolkodunk. Ezek alapvető szempontok lesznek a legmegfelelőbb árnyékoló kiválasztásához.

Milyen a jó napellenző?

Azon túl, hogy tudjuk, hogy hova is szánjuk, illetve mennyit akarunk rákölteni, jó, ha tisztába vagyunk vele, mik a jó napellenző alaptulajdonságai.

Először is legyen tartós. Egy napellenzőt, pláne, ha a falra akarjuk rögzíteni, nem egy nyárra vesszük, hanem több évre. A mai modern és minőségi darabok ponyvái már olyan anyagból készülnek, ami strapabíró és nem fakul ki egy nyár alatt.

napellenző, könyökkaros napellenző, árnyékoló, árnyékkolók

Ugyanez igaz az alumínium karokra és kerekekre is. A ponyvákra jellemző, hogy nem szívják magukba a vizet, vagyis nem penészesednek, emellett öntisztuló tulajdonsággal is rendelkezhetnek.

A biztonság is fontos szempont. Természetesen nem arról van szó, hogy olyan napellenzőt válasszunk, ami kibírja az orkán erejű szelet, hanem hogy az időjárás hatásai ne befolyásolják a használatát és ne legyen sérülékeny.

A biztonságot motorizáltsággal is növelhetjük, sőt manapság már az okos rendszerek segítségével távolról is üzemeltethetjük. Bár nem ez a fő szempont, de az energiatakarékosságban is nagy szerepet játszhat egy minőségi napellenző, mivel általában erkélyekre és teraszokra szerelik, így több ablakot is leárnyékolnak.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!