Így tarthatjuk tisztán a redőnyt, a zsalugátert és a reluxát a Baranya megyei Mohácson

Fix keretes szúnyogháló, szúnyogháló
Repülő csótányoktól rettegnek Budapesten, így védekezhetünk ellenük a Pest megyei Dunaharasztiban
2020-02-26
Ne feledkezzünk el a szúnyoghálóról a Somogy megyei Marcaliban se!
2020-03-04
Összes

Így tarthatjuk tisztán a redőnyt, a zsalugátert és a reluxát a Baranya megyei Mohácson

Az ablak pucolás az egyik legutáltabb háziasszony munka, amit otthonunk tisztán tartása során elvégezhetünk.

Valamiért a porszívózás, a portörlés és a mosogatás mellett kilóg a sorból. Nem azért mert olyan körülményes lenne, csak nekiállni nehéz, mivel az árnyékolástechnikai kiegészítői megnehezítik a folyamatot. A redőnyre rakódott por és egyéb szennyeződés ugyanis az egyik legmakacsabb foltok hírében áll, főleg akkor, ha az egy konyhában található.

Sajnos nincs ez másként az olyan Baranya megyei településeken sem, mint amilyen Pécs, Komló, Mohács, Szigetvár, Siklós, Szentlőrinc, Kozármisleny, Harkány, Pécsvárad, Bóly, Sásd, Sellye, Villány, Mágocs, Bikal vagy Szászvár.

A problémát egyébként az okozza, hogy miután kiválasztottuk a tökéletes árnyékolót, a legtöbb esetben teljesen megfeledkezünk annak tisztán tartásáról. A lerakódott szennyeződés pedig egyszerű portörlővel nem is lehetséges.

Egyes esetben pedig kimondottan nehézkes annak tisztítása, mivel bonyolult hozzáférni és nem is mindegy milyen tisztítószert alkalmazunk takarítás közben. Azt is csak kevesen tudják, de a redőny nagyon gyorsan bepiszkolódhat, elszíneződhet és foltok keletkezhetnek rajta. Szerencsére azonban, a megfelelő technikával gyerekjáték ezek tisztán tartása is.

Egyszerű módszerek az árnyékolók tisztán tartására

A műanyag redőnyöket a legegyszerűbb tisztítani, hiszen ezeket egyszerűen porszívóval vagy száraz kendővel is leporolhatjuk. Néha-néha azért érdemes nedves ronggyal is áttörölni.

A konyhai, zsíros szennyeződésekkel szemben azonban ecetes vízzel vehetjük fel a harcot sikeresen. Ilyenkor minden csíkot egyesével kell letisztogatnunk.

A fa zsalugátereknél is hatékony eszköz a nedves rongy, de bútortisztító szert is érdemes olykor-olykor alkalmaznunk. A túlzott nedvesség azonban árthat a fának, ezért ügyeljünk arra, hogy ne áztassuk el a léceket takarítás közben.

A zsalugátert elég évente egyszer, alaposan áttörölni meleg, mosószeres vízzel. A reluxákat pedig portalaníthatjuk egy hajszárító segítségével is.

Ezeket azonban havonta egyszer nedves, mosószeres majd száraz ronggyal is takarítanunk kell. A szakértők azt javasolják, hogy a reluxa és a redőny élettartama megnövelése érdekében a takarításuk után töröljük őket át egy csésze meleg víz és két evőkanál citromlé keverékével.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!