Hogyan védjük otthonunkat a nyári hőség ellen a Tolna megyei Hőgyészen?

A karbantartás ne vegye el a kedvünket attól, hogy fa ablakot válasszunk a Somogy megyei Nagyatádon is
2020-07-08
szalagfüggöny, szalagfüggönyök, árnyékolás, árnyékolástechnika
A szalagfüggönyök a szivárvány minden színében a Zala megyei Keszthelyen is
2020-07-15
Összes

Hogyan védjük otthonunkat a nyári hőség ellen a Tolna megyei Hőgyészen?

A nyílászárók hőszigetelő képessége a legtöbb esetben akkor szokott mérvadó lenni, ha a téli hidegekről, illetve a fűtésszámla csökkentéséről van szó. Ugyanakkor nyáron sem elhanyagolható ez a kérdés, hiszen a szigetelőképességnek a melegben is fontos szerep jut az ablakok esetében.

Nyáron a legtöbben elkeseredett harcot vívnak a kánikulával, hogy az otthonukat a meleg ellenére is hűvösen tartsák. A légkondi egy hatékony megoldás, viszont egyáltalán nem olcsó, főleg, ha nem megfelelő a szigetelés, hiszen így nem tud hatékonyan működni.

A nyílászárók hőszigetelése nagyon sok tényezőtől függ. Befolyásolja az üveg rétegezettsége, az ablak légkamrái, de a beépítés és a nyílászáró minősége is sokat számít. Egy jól szigetelő ablak nyáron is felbecsülhetetlen, és persze ha a meleget nem engedi be, akkor télen a hideget sem fogja.

Ha megfelelő a nyílászáró szigetélése, akkor a forró levegő nem fog bejutni az otthonunkba nyáron, így a lakás hőmérséklete is ideális lesz. Ilyenkor még az éjszakai alvás is könnyebb és pihentetőbb, szóval mindenképp érdemes erre a kérdésre is kellő figyelmet fordítani.

Látható tehát, hogy a jól szigetelő nyílászáró nagyon fontos az olyan Tolna megyei településeken is, mint amilyen Szekszárd, Paks, Dombóvár, Bonyhád, Tolna, Dunaföldvár, Tamási, Bátaszék, Simontornya, Nagymányok, Gyönk, Hőgyész vagy Iregszemcse.

Nem csak az ablak, de az árnyékolás is számít

A másik, szintén nem elhanyagolható tényező a nyári meleg elleni védekezésben, az árnyékolás. Egy jól megválasztott árnyékolóval 2-3 fokot is nyerhetünk.

Persze sokan úgy érzik, hogy a nyári hőség ellen elég lesz a függöny, de erre sokkal jobb módszerek is vannak már, főleg, ha olyan ablakokról van szó, amiket a nap legnagyobb részében közvetlenül tűz a Nap. Számos eszköz áll már a rendelkezésünkre, amelyek segítségévek sokkal tovább őrizhető meg a benti hőmérséklet, még a legnagyobb forróságban is.

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászárók, műanyag ablak, műanyag ablakok, műanyag ajtó, műanyag ajtók

Árnyékolóból rengetegféle van. Érdemes előre meghatározni, hogy milyet is szeretnénk: külső vagy belső árnyékolásban gondolkodunk.

Akármelyik mellett döntünk is, még a nagy melegek megjelenése előtt szereltessük be a kiválasztott fajtát. A külső árnyékolók hatékonyabbak, főleg, ha fehér színűek, mivel így visszavetik a napsugarakat már azelőtt, hogy a hő bejutna az otthonunkba.

Használhatunk hővisszaverő fóliát is, amelyet közvetlenül az ablakra lehet feltenni. Bármilyen megoldást is választunk, a nyári melegben is kellemes hűvös lesz a lakásban.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!