Hogyan védjék meg fa nyílászáróikat a kártevőkkel szemben a Győr-Moson-Sopron megyei Kapuváron?

napellenző, könyökkaros napellenző, napellenző Nova, könyökkaros napellenző Nova
A napellenzők segítségével történő hőszabályozás évszaktól függetlenül a Veszprém megyei Pápán is
2020-01-05
garázskapu, szekcionált garázskapu, garázsajtó, szekcionált garázsajtó, eurodoor
Válasszanak szekcionált garázskapukat a régi elavult garázsajtójuk helyett a Komárom-Esztergom megyei Kisbéren is!
2020-01-12
Összes

Hogyan védjék meg fa nyílászáróikat a kártevőkkel szemben a Győr-Moson-Sopron megyei Kapuváron?

fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, fa ajtó, fa ajtók

A fa nyílászárók eleganciája és időtállósága vitathatatlan. A fa ablakok népszerűsége nem csak az elmúlt évtizedekre vezethető vissza, de akár évszázadokra is. A fából készült ablakok azonban nem csak eleganciát, de a természetességet is sugároznak, amely az emberek számára nyugalmat és otthonosságot teremt.

A baj akkor jelentkezik, amikor észrevesszük, hogy a bogarak vagy rovarok számára is ugyanezt az érzést váltják ki a fa nyílászáróink. A rovarok jelenléte ugyanis bárhol előfordulhat, az épületek elhelyezkedésétől függetlenül. Nem kell ahhoz erdőben lakni, hogy bogarak támadják meg a fa nyílászáróikat.

Tehát a probléma felmerül az olyan Győr-Moson-Sopron megyei településeken is, mint amilyen Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Jánossomorja, Tét, Pannonhalma, Fertőszentmiklós, Fertőd, Lébény vagy akár Beled.

A rendszeres karbantartás elengedhetetlen a fa ablakok esetében, amely lakkozásból és a vasalat olajozásából áll és sok esetben elegendő is.

Mi a helyzet azonban a rovarok elleni védelemmel? Számos rovarfajta érezheti ugyanis otthonosan magát egy fa ablakban. A leggyakoribb kártevők a szú bogarak, amelyek kártékonysága akár az egész szerkezet összeomlásához is vezethetnek rosszabb esetben. Nem csak fa ablakok, de a fa bejárati ajtók és a fa szerkezetű házak esetében is hatalmas rombolásra képesek, ha nem figyel oda az ember. Mit tehetnek a szú bogarak ellen?

Fa nyílászárók hatékony védelme a szú bogarakkal szemben

Elsősorban az épület típusát és elhelyezkedését érdemes figyelembe venni az állapotfelmérésnél. Egy erdő közeli faház esetében ugyanis felmerülhet a teljes szerkezet fertőzöttsége, amelynél bizony szakemberek segítségére leszünk kényszerülve. Míg a téglaépítésű városban található házak esetében sok esetben elegendő a modern irtószerek és favédő szerek beszerzése.

fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, fa ajtó, fa ajtók

Bizonyos fecskendezős módszerrel ugyanis hatékonyan szállhatnak szembe a szú bogarak ellen. Minden esetben ezt a módszert pár nap elteltével ismételni kell. A szú bogarak ugyanis a faanyag belsejében találhatóak, apránként rongálják a teljes szerkezetet.

Favédő szerekkel azonban nem csak a szú bogarakat tarthatják távol, de a gombásodástól és más rovaroktól is megvédhetik a fa ablakaikat. Akkor sem kell aggódni, ha újra bogarak jelennek meg, hála a modern erős vegyszereknek, könnyedén megszabadulhatnak tőlük.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!