Hogyan készítsük fel ablakainkat az őszre a Győr-Moson-Sopron megyei Fertődön?

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Oroszlány, műanyag ablak, műanyag ablak Oroszlány, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok
Milyen előnyei vannak a minőségi árnyékolóknak a Veszprém megyei Balatonalmádiban?
2020-09-02
Kell egyáltalán ablakpárkány a Komárom-Esztergom megyei Tatabányán?
2020-09-09
Összes

Hogyan készítsük fel ablakainkat az őszre a Győr-Moson-Sopron megyei Fertődön?

Amikor változik az évszak, a házunkat is fel kell készíteni a meleg vagy épp a hűvös időre, és a nagytakarítást is sokan ehhez időzítik.

A nyár végén sokan már előre gondolkodnak, és felkészülnek a hűvösebb időre. Ilyenkor az ablakokat is célszerű átnézni, hogy minden rendben legyen, mire elindul a fűtésszezon.

Érdemes felkészíteni a nyílászáróinkat az olyan Győr-Moson-Sopron megyei településeken is, mint amilyen Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Jánossomorja, Tét, Pannonhalma, Fertőszentmiklós, Fertőd, Lébény vagy akár Beled.

De mit is érdemes csinálni ilyenkor? A meleg és a napsütés mellett biztos, hogy voltak viharok is a nyár folyamán, így egy alapos takarítás nem fog ártani az ablaknak. Ezt az ősz elején érdemes elvégezni, hiszen később már túl hideg lesz hozzá.

De nem csak a tisztaság lesz a fő szempont. Ellenőrizzük le, hogy az ablakszárnyak rendesen zárnak-e, nem mozdul el esetleg valamelyik, hiszen ha rés van az üvegtáblák között, akkor be fog jönni a hideg, a meleg pedig kiszökik, amit érezni fogunk a fűtésszámlán.

Ha nagyon rossz állapotban van az ablak, akkor még a tél beköszönte előtt cseréltessük ki, mert bár lehet télen is ablakot cserélni, de mégis csak olcsóbban jövünk ki, ha nem kell pár óráig az utcát fűtenünk, amíg az ablakcsere zajlik.

Nem csak az ablak, de az árnyékoló is megérdemli a törődést

Ha az ablakokat rendben találtuk, jöhetnek az árnyékolók is, és persze a szúnyoghálókról sem szabad megfeledkezni. Amennyiben nyár végén le szoktuk szerelni szúnyoghálókat, tegyük meg, és helyezzük biztos helyre, ahol nem sérülnek meg.

Az árnyékolókat is érdemes egy alapos tisztításnak alávetni, ha már az ablakok is tisztításra kerülnek. Redőnyök és reluxák esetén figyeljünk oda, hogy ne vízszintesen, hanem függőlegesen töröljük át, mert ha nem vigyázunk, kicsúszhat, és használat közben meg is sérülhet. A tisztításon túl a redőnyök állapotellenőrzése is fontos.

Mivel az árnyékolók egyes fajtáink szigetelő tulajdonságuk is van, érdemes ellenőrizni, hogy rendeltetésszerűen működnek-e, nincs rajtuk törés vagy más hiba.

Ha okosotthon rendszerrel működtetjük, esetleg időzítő szabályozza az árnyékolókat, nézzük meg, hogy a beállítások az őszi ritmusunknak is megfelelnek-e, amennyiben nem, állítsuk át a szabályzót.

Ezen túl a napellenzőről sem szabad megfeledkeznünk, ha hűvösebbre fordul az idő, mindenképp húzzuk be, mert egy vihar során meg is sérülhet akár.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!