Festhető-e a műanyag ablak a Tolna megyei Tamásiban?

Mikor érdemes ablakot cserélni a Somogy megyei Barcson?
2020-05-31
Mik a garázskapu választás főbb szempontjai a Zala megyei Nagykanizsán?
2020-06-07
Összes

Festhető-e a műanyag ablak a Tolna megyei Tamásiban?

Akik ablakcsere előtt állnak, valószínű, hogy jó alaposan utána járnak, milyen nyílászárót is érdemes választani.

Ilyenkor sokakban merül fel a kérdés, hogy a műanyag ablakot is lehet festeni, mint a fa ablakokat? Kell-e egyáltalán színfrissítésben gondolkodni?

Ezek a kérdések gyakran felmerülnek a nyílászárókkal kapcsolatban az olyan Tolna megyei településeken is, mint amilyen Szekszárd, Paks, Dombóvár, Bonyhád, Tolna, Dunaföldvár, Tamási, Bátaszék, Simontornya, Nagymányok, Gyönk, Hőgyész vagy Iregszemcse.

A mai műanyag ablakok nagyon népszerűek, mert egyszerűen és olcsón legyárthatóak, megvásárolhatóak és még az időjárás viszontagságait is bírják. Nem kell őket karban tartani, festeni, vagy frissíteni. Természetesen akadnak rossz minőségű vagy régebbi típusú nyílászárók is, amiket az időjárás és az évek megviselnek.

Előfordulhat tehát, hogy az ablak nem marad olyan esztétikus állapotban, mint ahogy azt mi szeretnénk. Ezen túl az is előfordulhat, hogy a szép fehér színe nem tetszik nekünk, mert már nem illik a külső vagy a belső fal színéhez, és ezért szeretnénk megváltoztatni.

Természetesen erre is van lehetőség. Ha az ablak már régi, esetleg elgondolkodhatunk a cserén és a mai technológiáknak köszönhetően, már nem kell beérnünk a fehér színnel. Ma már a műanyag ablakok is számos színváltozatban kérhetőek, sőt, még faerezet mintás kivitelt is választhatunk.

Mit kell tudni a műanyag ablak átfestéséről?

Ha még jó állapotú az ablak, csak a színén szeretnénk változtatni, ezt természetesen megtehetjük. Nem lesz vele könnyű dolgunk, mert a PVC-n nehezen tapad meg a festék. Speciális, kifejezetten műanyagra használható festéket kell választanunk.

műanyag ablak, műanyag nyílászáró, műanyag ablakok, műanyag nyílászárók

Attól nem kell félnünk, hogy nem találunk megfelelő színt, mivel ebben a tekintetben igen széles a paletta. Ne csak az aktuális divatot figyeljük, hiszen nem csak pár hónapra, hanem több évre választunk színt. Ha újra akarjuk festeni, ahhoz az előző réteget le kell kaparni, ami kárt tehet a műanyagban, szóval ezzel nem érdemes próbálkozni.

Mindenképp járjunk utána, hogy maga a gyártó mit javasol átszínezés esetén. Festés előtt gondoskodjunk a megfelelő előkészítésről, zsír- és portalanítsuk az ablakkeret felületét.

Ezt célszerű mosószeres vízzel végezni, hiszen a különböző vegyszerek kimarhatják, karcolhatják a műanyagot, amit a festés sem fog tudni elfedni. Legyünk alaposak, és szánjuk rá a megfelelő időt, hiszen ha nem végzünk jó munkát, a festék nem tud megtapadni.

Ha mégsem vagyunk elégedettek az eredménnyel, még mindig dönthetünk az ablakcsere mellett, ahol már műanyag ablak esetén is kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb színt.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!