Fa vagy műanyag ablakokat érdemes inkább választani a Bács-Kiskun megyei Szabadszálláson?

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Balatonboglár, fa nyílászáró, fa nyílászáró Balatonboglár, műanyag ablak, fa ablak
Mit tehetünk azért, hogy ne csapódjon le a műanyag ablakokon a pára a Komárom-Esztergom megyei Ácson?
2019-12-04
roletta, roletta Dunaföldvár, roletta Pécs, árnyékoló, árnyékoló Dunaföldvár
Ismét hódítanak a roletták! Pénztárcabarát és hatásos árnyékolástechnikák a Pest megyei Százhalombattán
2019-12-11
Összes

Fa vagy műanyag ablakokat érdemes inkább választani a Bács-Kiskun megyei Szabadszálláson?

fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, fa ajtó, fa ajtók

Számos oka lehet annak, ha valaki ablakcserén gondolkodik. Legtöbbször a rossz hőszigetelés az oka annak, hogy a régi, elöregedett ablakokat le szeretné cserélni új és korszerű műanyag vagy fa nyílászárókra a lakástulajdonos.

Ablakcsere előtt azonban néhány fontos dolgot érdemes tisztázni, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy el fogjuk tudni dönteni azt, hogy milyen ablakokra lesz szükségünk a későbbiekben.

A lakástulajdonosok a kétrétegű üvegezést szokták a leggyakrabban választani, amelynek köszönhetően pénzt tudnak megtakarítani. A tökéletes hőszigetelés miatt nyáron a hűvösebb levegő marad bent a lakásban, míg télen a kellemes, meleg nem szökik ki az utcára. Abban az esetben, ha dupla üvegezésű ablakokat szeretnénk beszereltetni, fa és műanyag nyílászárók is a rendelkezésünkre állhatnak.

Természetesen az olyan Bács-Kiskun megyei településeken is elérhetőek a fa és műanyag nyílászárók, mint amilyen Kecskemét, Baja, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kalocsa, Kiskőrös, Kiskunmajsa, Tiszakécske, Lajosmizse, Jánoshalma, Kecel, Kunszentmiklós, Soltvadkert, Bácsalmás, Solt, Kerekegyháza, Szabadszállás, Izsák, Mélykút, Tompa, Dunavecse vagy Hajós.

A fa vagy a műanyag ablak lehet a nyerő?

Bár első ránézésre az emberek nagyobb része a fa ablakok felé kezdene el húzni az esztétikus megjelenésük miatt, a kedvezményesebb ára miatt végül mégis sokszor műanyag ablakokkal térnek haza.

A fa nyílászárók valóban drágábbak, viszont az élettartamuk is valamennyivel hosszabb, mint a műanyag ablak társaiknak. A rothadástól és vetemedéstől pedig manapság már egyáltalán nem kell tartanunk, hiszen a mai korszerű gyártási eljárásoknak köszönhetően a fa nyílászárók időt állóbbak és sokkal kevesebb karbantartást igényelnek, mint a régi típusú fa ablakok.

Természetesen a fa nyílászárók mellett a műanyag ablakok is számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Manapság már ezek a műanyag ablakok rengeteg színben és árnyalatban elérhetőek, sőt, találhatunk olyat is, amely meg megtévesztésig hasonlít a természetes fára.

A műanyag ablakok is rendkívül tartósak és ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben, ennek köszönhetően pedig akár 40 évig is kiszolgálhatnak bennünket.

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászárók, műanyag ablak, műanyag ablakok, műanyag ajtó, műanyag ajtók

A lakástulajdonosok éppen ezért nincsenek könnyű helyzetben akkor, ha dönteniük kell a fa és a műanyag ablakok között. Legtöbb esetben az egyéni prioritásokat érdemes ilyenkor figyelembe venni.

Biztonsági szempontokból érdemes megemlíteni, hogy a mai korszerű ablakok (legyen szó fa, vagy műanyag nyílászárókról) egytől egyik rengeteg biztonsági teszten esnek át, mielőtt belekezdenek a gyártásukba.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!