Amit fontos tudni a rolettáról a Pest megyei Budakeszin is

Redőnyt vagy reluxát válasszunk a Bács-Kiskun megyei Tompán?
2020-04-01
harmonika ajtó, műanyag nyílászáró, műanyag ajtó, műanyag ablak
Kis helyekre harmonika ajtó a Baranya megyei Szigetváron
2020-04-08
Összes

Amit fontos tudni a rolettáról a Pest megyei Budakeszin is

roletta, szalagfüggöny, árnyékolás, árnyékoló

A roletta egy nagyon hatékony belső árnyékoló, és hazánkban is egyre elterjedtebb.

Természetesen nincs ez másként az olyan Pest megyei településeken sem, mint amilyen Százhalombatta, Érd, Dunaharaszti, Budakeszi, Budaörs, Szigetszentmiklós, Dabas, Szigethalom, Törökbálint, Biatorbágy, Tököl, Ráckeve, Ócsa, Halásztelek vagy Dunavarsány.

Ha a célunk az, hogy kívülről ne lehessen belátni, illetve csak árnyékolni akarunk, és nem teljesen kizárni a fényt, akkor a roletta jó választás lehet a redőnnyel vagy a reluxával szemben.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy a roletta van-e olyan hatékony, mint egy redőny. Nos, árnyékolás szempontból igen, viszont azt jó, ha tudjuk, hogy fényzárás szempontjából nem annyira hatékony.

Viszont, ha nem is ez a célunk, hanem, hogy a napsugarakat kellő mértékben megszűrje, arra maximálisan képes a roletta is.

A roletta kellemes hűvöset tud varázsolni a lakásunkba, színtől függetlenül, illetve a kíváncsi szemeket is kizárja. Ami nagy előny, hogy nem igényel semmilyen karbantartást. Normális használat mellett a roletta hosszú élettartammal bír.

Azt azonban jó, ha tudjunk, hogy sérülés vagy hiba esetén mindenképp szakembert kell hívunk, aminek nyilván költségei vannak, bár ez redőny esetén is így van. Ebben az esetben viszont a szerelés költsége arányaiban alacsonyabbnak mondható a másik árnyékoló típusokhoz képest.

Egyedi igényekhez is igazodik a roletta?

Azt sokan tudják, hogy bukó vagy tetőtéri ablakra reluxát lehet szerelni, de azt kevesen, hogy rolettát is. Ez egy kicsit eltér a hagyományos rolettáktól. A vásznat egy kis kampó segítségével lehet rögzíteni, és nem lehet ott megállítani, hol mi akarjuk, mint a megszokott rolettákat.

Ez egy speciális fajtája a rugós rolettáknak. A sima rugós roletták megadott pontokon megállíthatóak, ez kb. öt centinként lehetséges. A feltekerés automatikus folyamat ebben az esetben, mindössze a palást alját kell egy kicsit meghúznunk.

A roletta tisztítása sem nagy ördöngösség. A palást kialakításának és anyagának köszönhetően nem igényel igazából nem tisztítást, mivel nehezen koszolódik, alapvetően mindössze portalanítani kell, ami egy egyszerű ronggyal vagy tollseprővel kivitelezhető.

Ha mégis át szeretnénk mosni, csak tiszta vizet használjunk, és semmi esetre se tegyük mosógépbe. A vegyszerek meggyengíthetik az anyag szerkezetét, amitől könnyen kiszakadhat vagy megfakulhat. De ez szintén nagy előny, a reluxákkal vagy redőnyökkel szemben, hiszen a tisztán tartása rolettának a legegyszerűbb az árnyékolók között.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!