Amit az alumínium redőnyökről tudni kell Kőszegen!

Egy vagy Két szárnyas Aluplast műanyag ablakot válasszak Ajkán?
2017-07-19
műanyag ablak, műanyag ablak Pécs, műanyag ablak csere, műanyag nyílászáró csere
Az Aluplast és Decco műanyag ablakok előnyei Móron
2017-08-02

Az alumínium redőnyök hosszú élettartamú, kiváló hő- és hangszigeteléssel bíró redőnyök. Minőségüket tekintve talán nincs is hozzájuk fogható. Épp ezért persze az áruk is magasabb, mint például a műanyag redőnyöknek, de annyival jobbak is. A jobb hőszigetelésnek és árnyékolásnak köszönhetően az évek során az energiamegtakarítás által akár vissza is hozhatja az árát. Nem beszélve arról, hogy az élettartamuk akár kétszerese vagy háromszorosa is lehet a műanyag redőnyökének. Tehát ár-érték arány tekintetében mégis jól szerepelnek az alumínium redőnyök is.

Persze az alumínium redőnyök minőségét befolyásolja az alapanyag, a gyártási technológia, a felhasznált alkatrészek és a redőny készítési és szerelési munkálatainak a precizitása. Amennyiben azonban megbízható szakembert választunk, akkor ezek tekintetében nem lehet probléma.

Az alumínium redőnyöknek alapvetően három típusát különböztetjük meg. Az első típus a külső tokos alumínium redőny, amelynek esetében, ahogy az már az elnevezéséből is kiderül, a tok az ablak kültéri oldalának a tetején kap helyet. Magyarországon ez a típus a legelterjedtebb.

Ez nem is csoda, hiszen igazán átgondolt és jó kivitelezésben kaphatóak. Működtetésük igencsak halk köszönhetően az alumínium lefutó sínek belső oldalain lévő szőrkefés vagy gumi csendesítőknek. Felhúzott állás esetén pedig biztosítják a nagyobb fénybeáramlást az alumíniumtok alsó sarkánál lévő 45 fokos ferde rész kialakítása révén.

Második típusa az alumínium redőnyöknek a vakolható tokos redőnyök. Ebben az esetben a tok az ablak fölött bele van vakolva a falba, így az nem látszik ki. A tokvégek ennél a típusnál 20 fokosak, azonban a fény beáramlása ugyanúgy biztosított, hiszen maga a tok 12 cm-rel feljebb kerül, mint a külső tokos redőnyök esetében. Előnye, hogy a vakolható tokos alumínium redőny egybeépíthető a szúnyoghálóval.

redőny, alumínium redőny, műanyag redőny, redőny Pécs, műanyag redőny Pécs

Harmadik típus a belső tokos alumínium redőny. Ez a típus talán nem annyira népszerű, hiszen a tok belül, a szobában látszódik. Azonban ma már igazán modern külsőt kapnak műanyagból, és a legtöbb cégnél lehetőség van a fehértől eltérő más szín kiválasztására is, hogy ezzel is növeljék az esztétikai értéket. A redőny palástja a jól bevált és kiváló tulajdonságokkal rendelkező 37 vagy 39 mm-es hőszigetelt alumínium redőnylécekből áll.

Ezeken felül úgy is szert tehetünk alumínium redőnyre, ha a régi fából készült belső tokos redőnyünket arra cseréltetjük. Ilyenkor az összes régi alkatrészt kiszerelik, és újakkal helyettesítik. Ezáltal javul a lakás hőszigetelése, és természetesen egy sokkal hosszabb élettartamú redőnyre teszünk szert.

Az alumínium redőnyök szúnyoghálóval kiegészítve is készülhetnek, akármelyik típusról is legyen szó. Azonban nem minden esetben lehet egybeépíteni a kettőt. Amennyiben valamiért nem lehet szúnyoghálóval kombinált alumínium redőnyt felszerelni, akkor a különálló alumíniumtokos, rolós szúnyogháló szerelhető fel. Ilyenkor a már felszerelt redőnytok alá, a lefutó sínekre lesz felszerelve a szúnyogháló.

Forduljon hozzánk bizalommal amennyiben Ön Szombathely, Sárvár, Kőszeg, Körmend, Celldömölk, Szentgotthárd, Vasvár, Bük, Vép, Csepreg, Répcelak, Jánosháza, Őriszentpéter él vagy bárhol  Vas megyében.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!