Amit a szekcionált garázskapukról tudni érdemes a Baranya megyei Siklóson

redőny, műanyag redőny, alumínium redőny, külső tokos redőny, vakolható tokos redőny, belső tokos redőny
Ablakcsere lépésről lépésre a Pest megyei Budaörsön
2020-07-02
A karbantartás ne vegye el a kedvünket attól, hogy fa ablakot válasszunk a Somogy megyei Nagyatádon is
2020-07-08
Összes

Amit a szekcionált garázskapukról tudni érdemes a Baranya megyei Siklóson

Egy laikusnak talán semmit sem mond, hogy szekcionált garázskapu, pedig ha garázskaput szeretnénk választani, jó, ha tudjuk, mit is takar ez a kifejezés.

Nem kell bonyolult dologra gondolni, lényegében olyan garázskapu megoldásról van szó, amely minden esetben a mennyezet alá fog nyílni. A garázskapu fel van osztva vízszintesen úgynevezett szekciókra, és amikor a motor felemeli, lényegében ezek a szekciók egyenként fognak felemelkedni.

Az ilyen garázskapuk általában fémből vannak, a fagyás kockázatának csökkentése miatt két réteg között speciális szigetelőanyag van.

A szekcionált garázskapuk kiváló választásnak számítanak az olyan Baranya megyei településeken is, mint amilyen Pécs, Komló, Mohács, Szigetvár, Siklós, Szentlőrinc, Kozármisleny, Harkány, Pécsvárad, Bóly, Sásd, Sellye, Villány, Mágocs, Bikal vagy Szászvár.

Ha ilyen garázskaput szeretnénk, már a tervezésénél érdemes figyelembe venni a szekcionált garázskapuk típusait és helyigényét, mivel az egyes fajtáknál előfordulhatnak olyan speciális kritériumok, amik megléte nélkül nem fogjuk tudni beszerelni a kiválasztott garázskaput.

Mielőtt garázskapu típust választunk, vegyük figyelembe a garázsunk paramétereit, hogy milyen szigetelésben gondolkodunk és, hogy milyen speciális igényeink vannak. Ezek mind befolyásolhatják, hogy milyen típusú garázskapu lesz alkalmas a garázsunkra.

A szekcionált garázskapuk előnyei

Az ilyen típusú garázskapuk előnyös tulajdonságaira már a gyártásnál nagy hangsúlyt fektetnek. A csuklópántos technológia garantálja a kapuk stabilitását és törésállóságát, hiszen egy extra erős vasszerkezetről van szó.

A garázskapukat általában egy úgynevezett polimerikus bevonattal látják el, aminek köszönhetően semmi extra karbantartást nem kell elvégezni rajta a későbbiekben. A szekcionált garázskapu kézi meghajtású, de természetesen motorral nyitható kivitelben is kérhetőek.

A motoros kivitelt mindenképp érdemes megfontolni, főleg, ha naponta többször is kinyitjuk, illetve becsukjuk a garázskaput, hiszen így jóval kevesebb idő és energia befektetés lesz a használata.

A szekcionált garázskapu olyan helyekre is jó megoldás, ahol szűk az udvar vagy kapubejáró, hiszen így nem az udvarból vesszük el a teret, mert a mennyezetre fog simulni. Persze vannak olyan speciális esetek, ahol nem kivitelezhető ez a megoldás, így, ha ilyesmiben gondolkodunk, mindenképp kérjük ki szakember tanácsát.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!